Dekleta Mlinotesta spoznavajo Elblag

Po petkovem celodnevnem potovanju v 1400 kilometrov oddaljeni poljski Elblag in poznem večernem prihodu v mesto na severozahodu države, blizu ruske enklave Kaliningrad, so danes rokometašice ajdovskega Mlinotesta začele priprave na jutrišnjo prvo tekmo osmine finala evropskega pokala Challenge. Dvoboj se bo začel ob 18. uri v mestni športni dvorani, kjer bo dogajanje v živo spremljal tudi naš novinar.

 Rokometašice Mlinotesta na stopnišču pred dragoceno 
edino delujočo kavarno blizu hotela. Foto: Igor Mušič
Rokometašice Mlinotesta na stopnišču pred dragoceno edino delujočo kavarno blizu hotela. Foto: Igor Mušič

ELBLAG > Dopoldanski sprostitveni sprehod po hladnem in zasneženem mestu je minil v znamenju spoznavanja drugačnih običajev. Za odkritje prve delujoče kavarne v mestu s 127.000 prebivalci je bilo treba opraviti skoraj enourni pohod po mestu, kjer v soboto vse miruje najmanj do 10. ure.

Sledila je prva analiza tekmeca, druge ekipe močne poljske lige. EKS Start Elblag se z 1,5 milijonskim proračunom poteguje celo za naslov prvaka, a Ajdovke se ne bodo predale vnaprej. Po video analizi, ki jo je pripravil vrhunski ajdovski strokovnjak, dolgoletni strokovni sodelavec naših reprezentanc (tudi olimpijske) Aleksander Lapajne, dekleta natančno vedo, kaj jih čaka.

Po kratkem srečanju z navijači - za dolgo pot se jih je odločilo 50 - so se dekleta po kosilu odpravila na drugi del analize tekmeca, zvečer pa bo na sporedu prvi uradni trening v športni dvorani, od koder bomo zvečer še poročali.

IM


Najbolj brano