Dekanska veselica v Brdih

Prvi primorski derbi letošnje sezone se je v Vipolžah razpletel po okusu Dekančanov, ki po zmagi z 2:0 še naprej ostajajo neporaženi. Na drugi strani pa Bricem niti v tretjem krogu na domačem igrišču ni uspelo osvojiti vsaj točke.

Dekančani (v modrih dresih) so v Brdih slavili še drugo 
prvenstveno zmago v gosteh v letošnji sezoni.   Foto: Andrej Colja
Dekančani (v modrih dresih) so v Brdih slavili še drugo prvenstveno zmago v gosteh v letošnji sezoni.  Foto: Andrej Colja

VIPOLŽE > Dobrodošla osvežitev je v noči na nedeljo prišla tudi v Brda, ki pa so akterje obeh ekip včeraj popoldne pričakala v sončnem vremenu. Dvoboj je postregel z bolj ali manj pričakovanim scenarijem. Dekančani so se predstavili kot kompaktna ekipa, ki ji je težko priti do živega. Gostitelji so poskušali s hitro igro oziroma enim dotikom osvajati prostor in ogroziti vrata Jadrana. Pri tem so imeli spremenljiv uspeh. Resda so se večkrat znašli v obetavnem položaju v višini kazenskega prostora, a je izostal učinkovit zaključek.

Po drugi strani je bila dovolj pozorna tudi Jadranova obramba. Na pravem mestu ob pravem času se je znašel zlasti Matej Pirjevec, ki je za začetek in konec prvega polčasa blokiral strela Matije Kavčiča in Janija Rijavca. Vmes je moral posredovati tudi vratar gostov Anže Rupnik, ki pa se mu ni bilo treba pretirano naprezati, da je ukrotil poskusa Mihe Simčiča Zuljana in Grege Debenjaka. Na drugi strani so Dekančani občasno imeli več žogo v svoji posesti, a jim ni uspelo razviti želene napadalne igre oziroma izkoristiti navdiha razpoloženega Luke Stepančiča.

Brda : Jadran Dekani 0:2 (0:0)

Igrišče NK Brda, gledalcev 150, sodnik Žganec (Ljubljana). Strelca - 0:1 Ščulac (69), 0:2 Stepančič (75).

Brda: Radikon, Kompara, Shongo, Rojc, M. Kavčič. B. Kavčič, Rijavec (od 69. L. Kodermac), Kuraj, Simčič Zuljan, Ferjančič (od 77. J. Kodermac), G. Debenjak (od 57. Damiano). Trener: Florijan Debenjak.

Jadran Dekani: A. Rupnik, Stepančič, Pirjevec, Terčič, Stipaničev (od 90. Hadžić), Petrovčič (od 77. J. Rupnik), G. Ščulac, Babič, Vitezica, Perše (od 65. Rodica), Požrl. Trener: Nevij Finkšt.

Rumeni kartoni - Kompara, Kuraj, Damiano; Rodica, Petrovčič, Terčič.

V drugem delu se je tekma še bolj razživela. Gostje so pretili iz igre, Brici pa iz prekinitev. Tekmecema je manjkalo nekaj natančnosti oziroma bistrosti pri zaključevanju akcij. Bolj ali manj jasno je bilo, da bo pretehtal (prvi) zadetek na eni ali drugi strani. Grobo napako oziroma nesporazum v domači obrambi med Markom Rojcem in vratarjem Matijo Radikonom je izkoristil hitri in spretni Gregor Ščulac, ki je prej le poredkoma videl žogo. Zato pa je na veselje pristašev Jadrana v Vipolžah potrdil svoj strelski občutek, ki ga je krasil že v tretji ligi.

Vodilni gol je bil seveda voda na mlin Dekančanov, ki so lahko s pridom izkoristili prazen prostor na nasprotnikovi polovici. Tomaž Rodica je bil že blizu drugemu golu, ki ga je dosegel Stepančič in s tem zapečatil usodo gostiteljev. Zmaga Dekančanov bi lahko bila sicer še izdatnejša, a se Ščulac v dvoboju iz oči v oči z vratarjem Radikonom ni proslavil. Na drugi strani pa je prav ob koncu Anže Kuraj stresel tudi okvir dekanskih vrat.

Trenerja sta povedala

> Florijan Debenjak, trener Brd: “Imamo težave z realizacijo. Ne uspe nam doseči gola, potem pa se nam prej ali slej primeri spodrsljaj, ki ga drago plačamo. To se nam ponavlja iz kroga v krog, kar moramo odpraviti v nadaljevanju sezone. Nekoliko pozneje smo začeli sestavljati ekipo, ki ni slaba. Res pa je, da posamezniki, ki so se priključili kasneje, še lovijo pravo formo, ostali so bili na začetku sezone nekoliko preobremenjeni. Pomembno je, da po treh porazih zasučemo rezultatski trend in se psihološko dvignemo.”

> Alen Ščulac, pomočnik trenerja Jadrana: “Vedeli smo, da nas v Vipolžah čaka trda tekma. Tekmeca smo dobro preučili. Navkljub porazom na začetku sezone niti na eni tekmi niso bili v podrejenem položaju. Imeli so svoje priložnosti, tako kot tudi tokrat, zato jim privoščim, da čim prej prebrodijo rezultatsko krizo. Mojim fantom pa lahko le čestitam, ker so pustili srce na igrišču. V Vipolže smo prišli po tri točke in jih pošteno tudi osvojili. Naši cilji so povezani predvsem z razvojem mladih fantov, ki želijo mešati štrene kandidatom za napredovanje.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano