Dejan Zavec: Če bi v soboto izgubil, je to zame konec kariere

Do boksarskega dvoboja supervelterske kategorije do 69,85 kg med Dejanom Zavcem in Sašem Jengoianom so le še trije dnevi, pred petkovim uradnim tehtanjem na Ptuju, sta se borca danes soočila še pred širšo javnostjo v mariborskem nakupovalnem središču.

Dejan Zavec Foto: STA
Dejan Zavec Foto: STA

MARIBOR > Dejan Zavec je ob tem dejal, da bi morebitni poraz, ki pa se ne bo zgodil, zanj pomenil konec kariere.

Zavec, v karieri je doslej nanizal 38 borb in pri tem 34 zmagal, od tega 19-krat s knock outom (poleg tega ima tri poraze), se bo tokrat spoprijel s precej višje rangiranim borcem. Jengoian, oziroma Zver z vzhoda, je na lestvici poklicnih boksarjev Boxrec uvrščen kar 24 mest višje, na 17. mestu, Zavec je 41. V karieri je zbral 31 zmag v 33 dvobojih, od tega 21 s KO, enkrat je izgubil in enkrat boksal neodločeno.

Po torkovem prvem uradnem soočenju v hotelu Habakuk, sta borca pesti fotografom nastavila še v središču Maribora. Prvi je ogrevanje in trening opravil Jengoian, nato je sledil še trening slovenskega šampiona. Oba borca sta v izjavah dejala, da pričakujeta zahteven dvoboj, a sta oba prepričana o svoji zmagi. Jengoian se je ob tem zahvalil še za lep sprejem in dejal, da so Slovenci zelo srčni ljudje.

Javni trening obeh borcev se je zaradi številnih nastopov mlajših ljubiteljev borilnih športov in posebnega šov programa precej zavlekel, vseeno pa so številni obiskovalci lahko dobili prve vtise o obeh borcih.

Zavec, ki je prej boksal v velterski kategoriji in moral zmeraj zbijati kar precej kilogramov, ima zdaj ob treh kilogramih višji kategoriji precej manevrskega prostora, poleg tega se v novi kategoriji zelo dobro počuti.

“Tako bom rekel, tukaj ni tistih zadnjih petih kilogramov, ki so bili mukotrpni. Če bi zdajle stopil na tehtnico, bi mi najverjetneje pokazala le 300 ali največ 500 gramov viška, zato so zdaj kilogrami čisto postranska stvar. Smo se pa na borca dobro pripravili. Čeprav so bile prve napovedi, da je precej višji, pa smo zdaj videli, da je te razlike le nekje pet centimetrov, kar pa ne bo igralo vloge v ringu. Tam bo odločala hitrost, za katero pa sem prepričan, da je na moji strani,” je po treningu povedal Zavec.

Ptujčan se še kako dobro zaveda pomembnosti dvoboja, z 39 leti namreč ni več najmlajši in morebitni poraz bi zanj pomenil konec poti poklicnega boksarja. “Glede na mojo starost, bi bilo brez pomena iskati kariero naprej, čeprav se lahko zmeraj zgodi vse. Ampak definitivno v primeru poraza ne moremo računati na nadaljnjo kariero, kajti čas, ki mi je bil namenjen, se je iztekel. V bistvu bi bil poraz realen pokazatelj, če bi se zgodil, ampak ne bo se,” je še povedal Zavec, ki ga naslednja preizkušnja pred dvobojem čaka že v petek, ko bosta borca na Ptuju opravila še uradno tehtanje.

STA


Najbolj brano