Debevec do srebrnega odličja v disciplini velikokalibrska puška leže

Slovenska strelska reprezentanca je osvojila prvo odličje na letošnjem evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico na Pragerskem in v Apačah. Zanjo je poskrbel Rajmond Debevec, ki je v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov osvojil kolajno srebrnega leska.

Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec  Foto: STA
Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec  Foto: STA

APAČE > Najboljši slovenski strelec vseh časov in dobitnik treh olimpijskih odličij je na vojaškem strelišču v Apačah zadel 597 krogov. Dva kroga več je zadel Francoz Valerian Sauveplane, tretjeuvrščeni Avstrijec Stefan Raser, ki je na ponedeljkovih eliminacijah zadel vseh 600 krogov, pa je tekmo z enakim izkupičkom kot Rajmond Debevec končal na tretjem mestu.

Debevčev uspeh sta dopolnila Robert Markoja in Damjan Kandare. Prekmurec Markoja je bil vse do zadnjega strela v igri za odličja, na koncu pa je s 596 krogi zasedel peto mesto, medtem ko je Kandare z enakim strelskim izkupičkom osvojil osmo mesto.

Na ponedeljkovi ekipni tekmi je Slovenija zasedla peto mesto, potem ko je zadela 1779 krogov. Zlato kolajno je osvojila Avstrija (1790), srebrno Francija, bronasto pa Švedska (obe po 1788).

V SC Gaj pri Pragerskem je v teku moška tekma v trapu. V tej olimpijski disciplini slovenske barve v članski konkurenci zastopajo Boštjan Maček, Denis Vatovec in Ivo Kompan, v mladinski pa Kristian Geč, Tilen Kos Šturm in Miha Nahtigal. Danes bodo na sporedu tri od skupno petih serij.

STA


Najbolj brano