Slovenski odbojkarji premagali Katar (foto)

Slovenska odbojkarska reprezentanca je premagala Katar s 3:1. V zadnjem nizu so bili slovenci boljši s 25:18. Vodili so ves niz. V končnici so bili zanesljivi predvsem Danijel Koncilija, Tine Urnaut in Klemen Čebulj, ves čas je igro organiziral Novogoričan Dejan Vinčič, nekaj točk pa je v tretjem nizu prispeval tudi Izolan Mitja Gasparini. Ves čas je bil poveljnik obrambe kanalski libero Jani Kovačič. Jutri ob 20. uri bodo Slovenci igrali z Tunizijo

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Na turnirju skupine A 3 svetovne odbojkarske lige je bila v ljubljanski dvorani Stožice odigrana prva tekma. Venezuela je premagala Tunizijo s 3:0. Tunizijci bodo tekmeci Slovenije v Stožicah jutri ob 20. uri, danes ob 20. uri pa Slovenija premierno v svetovni ligi igra s Katarjem.

K zmagi Slovenije nad Katarjem so točke dosegli Alen Pajenk 10, Alen Šket 1, Izolan Mitja Gasparini 19, Novogoričan Dejan Vinčič 4, nekdanji igralec Salonita Danijel Koncilija 9, kapetan Tine Urnaut 13 in Klemen Čebulj 11. Libero Jani Kovačič je v obrambi naredil le eno napako.

Pred današnjim zgodovinskim prvim obračunom slovenske moške odbojkarske reprezentance v svetovni ligi o slovenski ekipi ni potrebnih več veliko dodatnih pojasnil. Naši fantje so pod izjemnim vodstvom selektorja Andree Gianija in novogoriškega pomočnika Sama Miklavca lani postali prvaki evropske lige in evropski podprvaki. Slovenija ima ta čas težko ponovljivo generacijo odbojkarjev. Izpostavimo le nekatere. Prvi napadalec, Izolan Mitja Gasparini je letos francoski prvak s Paris Volleyem, pred tem pa je s poljskim Jastrzebskim osvojil četrto mesto v ligi prvakov. Glavna zvezdnika prihajata s Koroške. Tine Urnaut je član evropskega podprvaka, italijanskega Trentina. Proglašen je bil za najboljšega sprejemalca lige prvakov. Na istem igralnem mestu igra naslednji zvezdnik, Klemen Čebulj, član prve postave bronaste ekipe letošnje lige prvakov, Italijanske Macerate.

Tudi ostali člani prve postave imajo izkušnje iz velikih evropskih klubov - novogoriški organizator Dejan Vinčič je igral za francoski Beauvais, kanalski libero Jani Kovačič za francoski Cannes, mariborski bloker Alen Pajenk pa e član milijonarskega turškega Fenerbahčeja.

Manj je znanega o Katarju. Tekmec prihaja iz bogate naftne države z arabskega polotoka, ki je na svetovni odbojkarski zemljevid prišla z nakupi in naturalizacijami. V ekipi igra le en Katarec, ostalo pa so Srbi, Črnogorci, Brazilci, Senegalci... Katar zaseda 31. mesto na svetovni lestvici - je šest mest za Slovenijo, vodi pa ga izvrstni italijanski trener Roberto Piazza, ki je pred tem deloval v evropskih klubskih velikanih in nemški reprezentanci. Katarci imajo izkušnje in višino, a izrazito znanih mednarodnih odbojkarskih imen vendarle niso uspeli pritegniti.

IM


Najbolj brano