Danes odločilne tekme na univerzitetnem prvenstvu

Danes popoldne bodo na prvenstvu v ospredju polfinalni obračuni v moški in ženski konkurenci. O potnikih se je odločalo na včerajšnjih popoldanskih tekmah ter na večernem, najbolj pričakovanem četrtfinalnem obračunu med domačo Univerzo na Primorskem in turško Fatih University.

Za varovance Varstveno delovnih centrov iz zahodnega dela države sta dobrodelno akcijo že sedmo leto zapored pripravila Boštjan Nachbar in Siniša 
Drobnjak.
Za varovance Varstveno delovnih centrov iz zahodnega dela države sta dobrodelno akcijo že sedmo leto zapored pripravila Boštjan Nachbar in Siniša Drobnjak. 

KOPER > Domačini so doslej uspešno stopnjevali formo ter po vrsti premagali Estonce, Romune in Francoze. Primorska ekipa trenerskega dvojca Nachbar-Djordjević je vsakič zmagala z višjo razliko, toda Turki so najbrž bolj kakovostni od vseh dosedanjih nasprotnikov, saj so izgubili le s Srbi, pa še to za vsega dve točki.

“Na tekmi proti Strasbourgu, ki je odločala o prvem mestu v skupini A, smo odigrali motivirano, v prvem delu razpoloženo v napadu in vseskozi dobro v obrambi. Mogoče smo v bili v drugem delu malce slabši, toda ponudili smo priložnost vsem igralcem. Našim košarkarjem lahko samo čestitam za dobro opravljeno delo, kot lahko čestitam tudi organizatorjem, vsem prostovoljcem in medicinski službi, saj vsi na tem prvenstvu opravljajo odlično delo,” je povedal Bojan Djordjević.

Pri dekletih so si napredovanje na včerajšnjih četrtfinalnih dvobojih prve zagotovile Ljubljančanke, ki so z 78:57 premagale nemški Bochum. V tolažilni skupini za razvrstitev od 9. do 12. mesta pa so Tržačanke prvič prišle do zmage, potem ko so s 57:50 ugnale Portugalke, Madžarke pa so bile z 79:54 boljše od romunskih sosed. V sredo so tekmovalci imeli prost dan, v dvorani OŠ Koper pa je bil zaključek dobrodelne akcija Košarka je življenje, ki sta jo za varovance Varstveno delovnih centrov iz zahodnega dela države že sedmo leto zapored pripravila Boštjan Nachbar in Siniša Drobnjak.SJ


Najbolj brano