Danes naj bi izvolili novo vodstvo kluba

Dogajanje v in okoli Nogometnega društva Gorica je bilo v preteklih dneh kljub navideznemu zatišju zelo dinamično in polno zasukov. Danes pa naj bi na skupščini, ki se bo v dvorani mestne občine začela ob 18. uri, vendarle izvolili novo vodstvo.

Kam se bo zavrtela žoga na današnji skupščini ND Gorica? Foto: Jure Batagelj
Kam se bo zavrtela žoga na današnji skupščini ND Gorica? Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Še v včerajšnjih dopoldanskih urah ni kazalo na to. Zainteresirana ekipa, vpeta tudi v vodenje odbojkarskega kluba Go Volley s finančno zaslombo družbe Gen-I, se namreč ne bo spustila v goriško nogometno zgodbo. Ovira so poslovanje oziroma pretekli dolgovi društva oziroma način upravljanja z dolgovi, ki naj bi se sukali okoli milijona evrov. Manevrski prostor pa je zavoljo omejenih pokroviteljskih prilivov, ki so na razpolago, skrčen.

Nova kadrovska križanka

V igri naj bi bila tudi preložitev skupščine, a je ostalo pri razpisanem datumu. Naključno ali ne, danes je predvideno tudi zadnje dejanje v dražbenem procesu za prodajo Parme, nekdanjega partnerja novogoriškega kluba in domnevno največjega dolžnika.

Kakorkoli, potem ko je eden od reševalnih scenarijev ND Gorica padel v vodo, je bilo treba hitro sestaviti novo kadrovsko križanko z določeno finančno podlago. Včeraj so tako na občini opravili še en sestanek, na katerem naj bi dorekli članstvo izvršnega odbora kluba in se uskladili okrog predsedniškega mesta. Če ne bo zasukov, bo torej ND Gorica danes dobil novo vodstvo s predstavniki lokalnega gospodarstva. Vseeno pa bo zanimivo spremljati sosledje dogodkov na občnem zboru. Najprej bo treba seveda videti, kakšna bo udeležba in kdo od članov društva bo sploh prisoten.

Kakšna bo udeležba?

V zadnjem obdobju smo bili na skupščinah novogoriškega kluba priča prihodu nogometašev članske ekipe in trenerjev, ki so soglasno potrjevali dnevni red in predlagane sklepe. Zanimanje novogoriškega okolja za dogajanje v klubu pa je bilo praktično nično. Potem ko so po koncu pretekle sezone prekinili pogodbo z Društvom mladi nogometaš Gorica in vzeli pod okrilje ND Gorica mlajše selekcije, se je članstvo potencialno okrepilo z mladimi nogometaši in zainteresiranimi starši. Po drugi strani je aktualno vodstvo kluba v odstopu izgubilo zaupanje slovenskega jedra članske ekipe, ki je podpisalo izjave o odložitvi zaostalih izplačil, potrebne za pridobitev licence, prav na prepričevanje potencialnih nosilcev sprememb v ND Gorica.

Če nič drugega, se danes obeta živahnejša razprava kot sicer, v žarišču bodo seveda scenariji za prihodnost po odstopu predsednika Roberta Vrtovca. Kaj bi se zgodilo, če ne bi izvolili naslednika, je težko predvideti. Bi Vrtovec ostal?

Sampdoria (bojda) še čaka

V zadnjem obdobju se je namreč spet aktualizirala povezava s Sampdorio, ki je izrazila resno zanimanje in naj bi storila že konkretne korake. Potekali naj bi tudi že pogovori o novih pogodbah za nogometaše. Tako naj bi jo sklenili z vratarjem Grego Sorčanom, ki je pozimi prišel iz Chieva. V kontekstu goriške nogometne zgodbe je treba upoštevati tudi vlogo športnega direktorja Micheleja Dal Cina tako zaradi preteklih kot morebitnih prihodnjih povezav. Glavna spremenljivka v morebitni novi zgodbi pa ostaja nakopičeni dolg.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano