Danes hokejsko kosilo s Slovenijo in Rusijo

Ljubitelji športa in še posebej hokeja, ki bodo želeli danes v miru pojesti kosilo, bodo imeli težave. Že ob 12.15 bo namreč na sporedu druga slovenska tekma na svetovnem prvenstvu elitne skupine, tekmec ranjenih risov, ki so izgubili prvo tekmo proti Belorusiji, pa bo svetovni prvak Rusija.

Selektor Matjaž Kopitar Foto: Hermej Gobec
Selektor Matjaž Kopitar Foto: Hermej Gobec

OSTRAVA > Sloveniji se obeta težko delo, ne glede na to, da Rusi še nimajo popolne ekipe, ker čakajo še na prihod nekaterih zvezdnikov iz NHL, in sta poškodovana Viktor Tihonov in Danis Zaripov. Zato pa bo v postavi ruski zvezdnik Jevgenij Malkin, dokončno pa je nastop zaradi poškodbe odpovedal Pavel Dacjuk.

Na prvi tekmi z Belorusijo je bil selektor Matjaž Kopitar nezadovoljen s pristopom nekaterih igralcev in je že napovedal, da bo prevetril peterke.

Dodatne skrbi v slovenski ekipi povzroča Jan Urbas. Pred tekmo z Belorusijo je zbolel, Kopitar pa ga ne bo na silo vključeval v moštvo že v nedeljo, če ne bo povsem pripravljen. Bo pa moral najti njegovo zamenjavo za drugi napad ob Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku, kjer se proti Belorusiji na začetku tekme ni najbolje znašel Miha Verlič, bolje pa je šlo ob koncu v zadnji tretjini Tomažu Razingarju.

Slovenci imajo z Rusi že nekaj izkušenj na tekmovanjih najvišje ravni, a so za zdaj vse takšne s porazom: leta 2002 z 1:8, leta 2011 s 4:6, na OI v Sočiju pa z 2:5.

Po današnji tekmi, do katere so imeli Slovenci od konca sinočnjega obračuna z Belorusijo manj kot 18 ur časa za počitek, čaka reprezentanco nekoliko daljši premor; v ponedeljek imajo prost dan, v torek pa večerno tekmo s Slovaki.

STA


Najbolj brano