Danes finalni obračuni brez Primorcev

Košarkarji Univerze na Primorskem se danes ne bodo borili za medalje, saj so v četrtfinalu po ogorčenem boju le morali priznati premoč Turkov. Ljubljančani so se po pričakovanjih prebili med najboljše štiri, prav tako se bodo za uvrstitev na zmagovalne stopničke potegovala dekleta ljubljanske univerze.

Turki (v modrem) so bili v četrtfinalu boljši tekmec od ekipe 
gostitelja prvenstva.
Turki (v modrem) so bili v četrtfinalu boljši tekmec od ekipe gostitelja prvenstva. 

KOPER > Pred lepo popoplnjenimi tribunami dvorane OŠ Koper so dvoboj med Primorci in Turki odločile malenkosti: nekaj zapravljenih žog domačinov, sporna sodniška odločitev in nezgrešljivost turških košarkarjev pri izvajanju številnih prostih metov v zadnji minuti. Velja dodati, da sta za ekipo Univerze Fatih, ki je zmagala s 74:68, nastopala dva košarkarja z izkušnjami iz članskih mednarodnih tekmovanj v dresih Galatasarayja.

“Videlo se je, da je kakovost na strani Turkov, a so se košarkarji primorske univerze borili po svojih močeh. Škoda. Bili so blizu, a so v odločilnih trenutkih izkušnje nasprotnikov naredile svoje,” je po tekmi povedal dolgoletni primorski reprezentant Goran Jagodnik, ki je zadnje dni reden gost na tribunah koprskih dvoran.

Turki so se potem v polfinalu pomerili z Bologno, moško ekipo ljubljanske univerze pa je čakal polfinalni obračun z moštvom Niša. Ni presenečenje, da so najboljše štiri ekipe iz krajev, ki sodijo med košarkarske centre z dolgoletno tradicijo. Mogoče je le izpad obeh ruskih ekip nekoliko presenetljiv, podobno kot so Rusinje razočarale pri dekletih, ko jih je Univerza iz Varšave po zaslugi fanatične obrambe porazila z 58:42.

Vzporedno s prvenstvom je včeraj športno društvo Koš na zunanjih igriščih Bonifike izpeljalo mednarodni otroški turnir, ki so se ga poleg gostiteljev udeležila moštva Izole, Portoroža, Kopra in češka ekipa iz kraja Vaslaške-Meziriči.

Jutri bodo že od jutranjih ur na sporedu zadnje tekme prvenstva. V dvorani OŠ Koper bo finale deklet ob 17.45, moški finale pa bo ob 20. uri. SJ


Najbolj brano