Danes bo znan še drugi finalist lige prvakov

Potem ko se je sinoči v finale lige prvakov že uvrstila Barcelona, se bodo drevi ob 20.45 za drugo finalno vstopnico borili še nogometaši madridskega Reala, branilca naslova, in torinskega Juventusa. Prvi dvoboj so pred domačimi navijači dobili Torinčani z 2:1.

Cristiano Ronaldo Foto: Wikipedia
Cristiano Ronaldo Foto: Wikipedia

LJUBLJANA > Liga prvaka je praktično še edina možnost, da Carlo Ancelotti in njegov Real osvojita kakšno lovoriko v tej sezoni. Ena glavnih nalog Madridčanov na povratni tekmi bo ustaviti napadalca Juventusa Carlosa Teveza, ki je bil najzaslužnejši za zmago stare dame na prvem obračunu.

Real bo sicer imel na voljo praktično vsa svoja orožja, na treningih sta manjkala le Luka Modrić in Sami Khedira, ki vadita po posebnem programu. Toni Kroos si je opomogel po sobotni poškodbi, v napadu pa naj bi začel trojček BBC - Kartim Benzema, Gareth Bale in Cristiano Ronaldo.

“Zelo blizu smo svojemu cilju. Želimo oditi v zgodovino, želimo si postati prva ekipa, ki bo ubranila naslov v tem tekmovanju. Statistika ne govori nam v prid, toda naredili bomo vse, da to spremenimo,” pravi Ancelotti.

Na drugi strani bo moral Giorgio Chiellini paziti na Cristiana Ronalda, ki je v polfinalnih lige prvakov dosegel že devet zadetkov. “Odkar sem prišel v Juventus, še nisem igral na bolj pomembni in prestižni tekmi. Finale je še daleč, moramo pokazati še eno odlično predstavo, da se uvrstimo vanj. Vem, da se ne smemo povleči nazaj in samo paziti na 0:0,” je dejal Chiellini. Juventus bo v primerjavi s prvo tekmo močnejši za francoskega zvezdnika Paula Pogbaja, ki se vrača po poškodbi.

Finale bo 6. junija v Berlinu.

STA


Najbolj brano