Cvijanović z mislimi že pri Olimpiji

Topel aplavz ob menjavi tik pred koncem sredinega obračuna v Ljudskem vrtu je potrdil, da mariborski privrženci še niso pozabili vseh pretečenih kilometrov Gorana Cvijanovića v štiriletnem obdobju v vijoličastem dresu.

Goran Cvijanović Foto: Simon Maljevac
Goran Cvijanović Foto: Simon Maljevac

MARIBOR > Vrnitev v štajersko prestolnico se 29-letnemu članu Gorice Goranu Cvijanoviću ni izšla povsem po željah, saj je njegovo moštvo kljub dvema doseženima zadetkoma proti strelsko navdahnjenim Mariborčanom doživelo prepričljiv poraz z 2:4. “Takšnih porazov v Ljudskem vrtu nisem vajen (smeh). Poskusili smo igrati odprto, vendar smo iz štirih strelov v okvir vrat prejeli štiri zadetke, česar si ne bi smeli privoščiti. Po zaostanku z 0:2 smo se z zadetkom Blessinga Elekeja vrnili v igro, a nato ponovno prepoceni kapitulirali. Najbolj boli dejstvo, da je vsak strel Mariborčanov končal v naši mreži. Vesel sem aplavza ob odhodu z igrišča. To je bil zelo prijeten občutek, kljub temu, da smo izgubili,” je dogajanje komentiral izkušeni vezist, ki se je po zaključku mariborske epizode podal na Reko, pred tedni pa je po več kot petih letih ponovno oblekel dres Gorice.

> Ste se med glavnim odmorom s trenerjem pogovarjali o taktičnih spremembah?

“Že v prvem polčasu smo na trenutke dokaj dobro kombinirali, kar je naš zaščitni znak, a nam to ni prineslo uspeha. V nadaljevanju smo čim prej želeli doseči zadetek, kar nam je uspelo že v prvi minuti, a nas je presekal nesrečni avtogol. To nas je še dodatno potolklo, kar je Maribor s pridom izkoristil. Tokrat sodniki niso imeli posebne vloge pri našem porazu.”

> Je četrto mesto po polovici prvenstva zadovoljiv izkupiček?

“Če bi nam kdo pred začetkom sezone ponudil takšen položaj, bi ga sprejeli z obema rokama, saj vsi vemo, kakšen je bil položaj v klubu. Seveda pa si kot športniki želimo na vsaki tekmi zmage in stremimo k najvišjim ciljem. Upam, da bomo že na naslednji tekmi ponovno začeli uspešen niz.”

> Pred vami je že novo težko gostovanje v Stožicah. Bo v vaših nogah dovolj dinamita?

“Moramo zdržati tudi takšne napore. Najlepše je igrati tekme proti najboljšim ekipam in zaradi tega tudi treniramo tako naporno. Precej lažje je igrati tekme kot samo trenirati. Na takšnih tekmah je motivacija na najvišji ravni, saj se lahko pokažeš številčni publiki.”

> Jo lahko zagodete Olimpiji?

“Menim, da imamo v naši igri še kar nekaj rezerv. Tudi igralci na klopi si srčno želijo pokazati vse, kar znajo, tako da ima naš trener na voljo dokaj širok izbor. Takoj po koncu tekme z Mariborom smo se z mislimi že osredotočili na tekmo z Ljubljančani. Trenerski štab bo zagotovo pripravil ustrezno taktiko, predvsem pa bo pomembno, da v obrambi pokažemo precej večjo mero koncentracije, kar je eden od pogojev za dober rezultat.” SIMON MALJEVAC


Najbolj brano