Čovilo je stadion že poznal

Miroslav Čovilo je bil strelec tretjega in četrtega zadetka za Koper na gostovanju v Črni gori. Defenzivni zvezni igralec s pridom izkorišča svojih 193 centimetrov višine.

Miroslav Čovilo: “Lahko se s strinjam s trditvijo, da smo praktično vse opravili že na prvi tekmi.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Miroslav Čovilo: “Lahko se s strinjam s trditvijo, da smo praktično vse opravili že na prvi tekmi.” Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Črnogorski mediji so Miroslava Čovila razglasili za igralca prve tekme predkroga za evropsko ligo med Čelikom in Luko Koper. Mimo je skoraj teden dni in jutri ob 20.30 bo na Bonifiki še drugi polčas dvoboja med tretjo ekipo črnogorske lige in slovenskim podprvakom.

Do gostovanja v Nikšiču najbrž nihče ni vedel, da bi koprski zadnji zvezni igralec, če bi se drugače obrnilo, postal igralec sedanjega črnogorskega prvaka. Po tekmi je po njem spraševal hišnik Čelikovega soseda Sutjeske in povedal, da je Čovila pred več kot desetletjem še kot mladinca v svoje vrste povabila Sutjeska. “Res je bilo tako, star sem bil 16 let, toda v Niksiču sem preživel le štiri dni. Potem sem poklical očeta, naj me pride iskat. Tam mi ni bilo všeč,” se tistih dni spominja Čovilo.

Uefa je določila uradne osebe na četrtkovih tekmah. Obračun med Luko Koper in Čelikom bo jutri ob 20.30 sodil Ukrajinec Anatolij Žabčenko.

Na istem stadionu je dvanajst let zatem veliko prispeval k visoki zmagi kanarčkov. Udobnih 5:0 zagotavlja mirno domačo potrditev napredovanja v drugi krog.

Črnogorci so sinoči pripotovali v Slovenijo z avtobusom, bivali bodo v Izoli.

“Govorilo se je, da smo favoriti, toda dokler ne stopiš na igrišče, tega ne veš. Za nekatere igralce je bil to evropski debi. Zadeli smo ob pravem času in potem so se nam noge 'razvezale.' Zagotovo ima Čelik svoje težave, to ni skrivnost, ampak to ni naša stvar. Nenazadnje smo tudi mi priprave začeli šele pred 20 dnevi,” je Čovilo osvežil spomin na prvo tekmo, ki je Koprčanom v praksi zagotovila napredovanje. “Lahko se s strinjam s trditvijo, da smo praktično vse opravili že na prvi tekmi. Kljub temu bo doma potrebno zaigrati odgovorno in brez podcenjevanja,” poudarja. Za defenzivnega igralca ima vpisanih veliko zadetkov, njegovo močno orožje so zadetki z glavo iz prostih strelov ali podaj s kota. “Trener želi da igram pred obrambno vrsto, ampak imam pač ta občutek, da znam izkoriščati podaje soigralcev. To je najbrž prirojeno,” meni.

ROK MAVER


Najbolj brano