Cilj v Plovdivu so izločilni boji

Z jutrišnjo večerno tekmo z Nemčijo se bo v bolgarskem Plovdivu začelo evropsko mladinsko prvenstvo za odbojkarje. Primorsko obarvana slovenska reprezentanca se želi prebiti vsaj v drugi del tekmovanja.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

PLOVDIV > Slovenska moška mladinska odbojkarska reprezentanca jutri zvečer v bolgarskem Plovdivu začenja evropsko prvenstvo. Selektor, novogoriški trener (Go Volley) Samo Miklavc, je vanjo vključil tudi kanalskega sprejemalca Jureta Okrogliča (Calcit) in napadalca Salonita Anhovo Matica Vrtovca.

Slovenci, ki so bili na prejšnjem EP četrti, bodo uvodni skupinski del v Plovdivu odigrali z velesilami - Bolgarijo (deseta), Poljsko (druga), Francijo (tretja) in Nemčijo (trinajsta na prejšnjem EP). Nekoliko lažji tekmec je le Ukrajina, ki se tekmovanj za prejšnje EP ni udeležila.

“Naš osnovni cilj je četrto mesto v skupini, ki nas še vodi v nadaljnje tekmovanje. Poljaki, Bolgari in Nemci imajo vedno dobre ekipe in bodo najtežji tekmeci, vendar smo dobro sestavljeni in se nam ni treba nikogar bati. Nosilci bodo Jure Okroglič, Matic Vrtovec in Uroš Planinšič, ki so se dokazovali že na kvalifikacijah za SP U-23,” je pred odhodom povedal Miklavc.

Prvenstvo, ki ga bosta gostila Plovdiv in Varna, se bo začelo jutri, prvi tekmec Slovencev pa bodo Nemci. V soboto čakajo naše Bolgari, v nedeljo Ukrajinci, v ponedeljek Poljaki in v torek Francozi.

IM


Najbolj brano