Cilj je superliga

Dramatičen zaključek zahodne skupine druge balinarske lige se je razpletel po željah Zabič, ki so po ogorčenem boju z Dragomerjem zasedle prvo mesto in si prislužile napredovanje v višji rang.

Balinarji Zabič, ki so se prebili v prvo državno ligo Foto: Simon Maljevac
Balinarji Zabič, ki so se prebili v prvo državno ligo Foto: Simon Maljevac

ZABIČE >Po prvem vrhuncu balinarjev Zabič, ki so leta 2006 osvojile naslov slovenskih podprvakov in se prebile med najboljših osem evropskih moštev, se zdaj počasi napoveduje drugi. Pot do njega je bila trnova, saj se je začela z razpadom omenjenega uspešnega moštva in selitev v najnižji rang tekmovanja. Nato so v Zabičah zavihali rokave, se pomikali navzgor in letos napadli vrh druge lige.

“Sezona je bila izjemno naporna in napeta, saj smo želeli napredovati v prvo ligo. Zato ni bilo prostora za spodrsljaje. V drugi polovici prvenstva smo se prebili v vodstvo, ki smo ga v predzadnjem krogu s porazom v Dragomerju izpustili, a se je na koncu vendarle vse srečno izteklo,” je po uspešno končano sezono ocenil vodja moštva Ivan Ličan.

V zadnjem krogu so Zabičani za napredovanje potrebovali visoko zmago proti Žirem in poraz Dragomerja proti Modremu valu. Oboje se je uresničilo. ”Upam, da bomo ekipo okrepili z dvema kakovostnima igralcema in vanjo vključili še kakšnega mladega balinarja. V uvodni sezoni v prvoligaški druščini si želimo zagotoviti obstanek, naš dolgoročni cilj pa je uvrstitev v superligo,” je povedal Ličan.

Letos so se v moštvu najbolj izkazali Jožko Boštjančič, Timi Ličan, Damjan Vrh in Jožko Ceglar. Končno je urejeno lastništvo dvorane v Zabičah. Prevzela jo je občina, ki naj bi nekaj prispevala k obnovi.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano