Cilj je medalja

Izolski veslač Rajko Hrvat je izpolnil pričakovanja in včeraj zmagal še v polfinalu lahkih enojcev na svetovnem prvenstvu v Franciji. Danes ob 12.35 ga čaka finalni nastop, v katerem se bo pomeril z veslači Velike Britanije, Nemčije, Nove Zelandije, Srbije in ZDA.

Evropski prvak Rajko Hrvat bo danes lovil še svetovno 
kolajno.
Evropski prvak Rajko Hrvat bo danes lovil še svetovno kolajno. 

AIGUEBELETTE >Finale bo izjemno zanimivo, saj vseh šest finalistov - glede na polfinalne čase - loči le dobra sekunda.Rajko Hrvat je v polfinalu ponovno prikazal odlično predstavo in zmagal pred srbskim lahkim skifistom Milošem Stanojevićem. Tretji je bil Nicholas Trojan iz ZDA, ki je v razburljivem finišu iz finala izločil aktualnega svetovnega prvaka, Italijana Marcella Mianija.

Na polovici proge je bil Izolan še drugi, potem pa je močno pospešil in v cilj priveslal z natanko sekundo prednosti. Iz druge polfinalne skupine so se v finale uvrstili Britanec Jamie Kirkwood, Nemec Konstantin Steinhuebel in Novozelandec Adam Ling. Ta skupina, kjer je bil prav tako pester boj za finalna mesta, iz katerega je izpadel Madžar, je postavila za odtenek hitrejše čase, tako da ima Hrvat četrti najboljši polfinalni čas, za najboljšim pa je zaostal le tri desetinke.

V velikem finalu se torej obeta izjemno izenačena tekma. Hrvat se je z vsemi današnjimi tekmeci na tem prvenstvu že srečal in jih tudi premagal; izjema je le Novozelandec Ling. Z njim sta sicer opravila nekaj sparing tekem na pripravah v Bohinju, kjer je primorski veslač deloval močnejše.

“Tretja tekma je bila malo težja od prvih dveh, tako da sem se moral bolj konkretno potruditi za prehod v finale. Vesel sem in danes grem na polno; v finalu je vse mogoče,” je dejal Hrvat, njegov trener Iztok Butinar pa je dodal: “Polfinalna tekma je bila res odlično izpeljana, tako kot sva se dogovorila. Sedaj nas čaka finale, glede na polfinalne čase bo to res super tekma. Težko je napovedovati rezultat, zagotovo pa je cilj medalja.”

V polfinale pa se včeraj ni uspelo uvrstiti slovenskemu dvojnemu dvojcu. Janez Zupan in Gašper Fistravec sta bila v četrtfinalu šesta, kar jima prinaša malo polfinale za uvrstitev v finale C ali D. V četrtfinalni tekmi sta bila na polovici proge še na tretjem mestu in v igri za napredovanje, v drugem delu pa nista več zmogla hudega ritma in sta izpadla iz polfinala.ALJA TASI


Najbolj brano