Chelsea ima za Pogbaja na voljo kar 140 milijonov evrov

Prestopa Matea Kovačića iz Interja v Madrid ter Pedra Rodrigueza iz Barcelone v Chelsea sta v preteklem tednu pretresla razmerje moči v nogometni orbiti. Nekaj odmevnih zamenjav okolij lahko pričakujemo tudi v naslednjih dneh.

Mateo Kovačić
Mateo Kovačić 

LONDON > Vikend je postregel z najnovejšimi govoricami na račun enega osrednjih igralcev serie A. Mladega Francoza Paula Pogbaja so že selili k Barceloni in Realu. Poročila so se nanašala na domnevno že sklenjene predpogodbe oziroma pogodbe, ki pričnejo veljati z zamikom. Tako je kot strela z jasnega odjeknila vest, ki jo je prvi objavil dnevnik Daily Star, da bi lahko do izteka tega prestopnega roka Pogba odšel v Chelsea! Menedžer ekipe José Mourinho naj bi za nakup postavnega Francoza imel na voljo kar 140 milijonov evrov. “O njem lahko govori le Allegri, saj je Pogba igralec Juventusa,” se je neposrednemu odgovoru na vprašanje o morebitni novi okrepitvi izognil Portugalec. Nedeljska izdaja časopisa The Sun pa poroča, da sta se kluba že dogovorila o odškodnini v višini 95 milijonov evrov.

Pri Juventusu so to zanikali in dejali, da je bil Pogba že pred časom umaknjen s seznama za morebitno prodajo. Medtem sta se kluba dogovorila o menjavi okolja za Juana Cuadrada. Ta bo predvidoma že danes priletel v Torino, posel pa zajema enoletno posojo z odškodnino dveh milijonov evrov. Če bo Juventusu propadla možnost nakupa Schalkejevega Juliana Draxlerja, za katerega se pogajajo že mesec dni, pa je na Chelsea že naslovil povpraševanje za brazilskega zveznega igralca Williana.

Se Zlatan in Super Mario vračata?

Tudi pri Milanu niso križem rok. Zadnje ure prestopnega roka je že nekajkrat v zadnjih letih zaznamoval Zlatan Ibrahimović. Vse več je namigov, da se želi bosanski Šved posloviti od Pariza. Milanova služba vseskozi razlaga, če bo Zlatan res zapustil Francijo, potem se bo vrnil k Milanu. Sedaj naj bi bil Adriano Galliani Francozom celo pripravljen plačati deset milijonov evrov odškodnine. Aktualni trener Siniša Mihajlović bo, kot kaže, pripeljal še enega zveznega igralca, svojega bivšega varovanca Roberta Soriana. Za člana Sampodrie, ki je tudi italijanski reprezentant, sicer rojen v Nemčiji, ponujajo deset milijonov evrov v dveh obrokih. Galliani in šef Sampdorie Massimo Ferrero sta se sestala v prestižnem letoviškem mestecu Forte dei Marmi na severnem delu toskanske obale, a do dogovora še ni prišlo. Sampdoria zahteva najmanj 15 milijonov odškodnine. Če bo Milanu uspelo, bo opustil zamisel po nakupu belgijskega reprezentanta Alexa Witsla. Ruski Zenit zanj zahteva približno trikrat toliko. V nedeljskem popoldnevu pa je odjeknila vest, da se je v Firencah Mihajlović sestal z Mariom Balotellijem, ki ga zaradi obnašanja noče noben klub.

Napoli bo ponovno nakupoval v Vidmu. Modri oprezajo za dvema standardnima članoma furlanske zasedbe, branilcema Thomasa Heurtauxa in Silvana Widmerja. Cena, ki jo je postavil Udinese, znaša 17 milijonov evrov. Pristali so na pogajanja, a ne želijo barantanja. Glede na številne posle, ki sta jih kluba v preteklosti že sklenila, ne bo presenečenje, če bosta tudi tokrat našla skupen jezik.

Pri Unitedu se držijo za glavo

Največji poraženec prestopnega roka je Manchester United. Prodali so Robina Van Persieja, Angela di Mario, Radamela Falcaa. V zadnjem hipu jim je Chelsea speljala Pedra, (včeraj je za zmago Chelseja s 3:2 pri WBA že prispeval prvi gol), mestni rival City pa najboljšega branilca španske lige Nicolasa Otamendija. Za Argentinca so Valencii plačali kar 45 milijonov evrov. Vprašanje je, kako se bo pri rdečih vragih znašel lanskoletni napadalec Torina Matteo Darmian, za katerega so plačali 18 milijonov evrov. Sedaj se je United s ponudbo čez 80 milijonov evrov odpravil po Bayernovega golgeterja Thomasa Müllerja. Tako nemški kot angleški mediji so o možnostih sklenitve posla zelo skeptični, Bayernovi navijači pa so pretekli teden doživeli hladno prho. Klub jim je namreč sporočil, da so dolgoletno ikono kluba Bastiana Schweinsteigerja na Otok prodali za 21 milijonov, a so iz zaupnih virov izvedeli, da je bila kupnina približno trikrat nižja. Očitno niti velikani evropskega nogometa ne premorejo poštenega transparentnega ravnanja.

PETER MARAŽ


Najbolj brano