Četrti poraz zapored

Odbojkarice Keme Puconci so v tekmi 4. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (18, 25, 21).

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

KOPER > Koprske odbojkarice so na začetku prvenstva zabeležile še četrti poraz zapored, za razliko od prejšnjih tekem pa so tokrat imele svoje priložnosti. A jih niso izkoristile, predvsem zaradi enega razloga, slabega sprejema. Ekipi sta se med tednom sicer pridružili novi sprejemalki Kanadčanka Victoria Dakin in Lea Šantelj, še lani igralka Alianse, katerima pa se je poznalo, da nekaj časa nista trenirali in tudi, da z ekipo še nista dovolj uigrani.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika: Dugar (Kanal), Kern (Kranj).
Luka Koper: Dakin 8, Gržinič, Šantelj 4, Kušar, Poropat, Radešič, Lucas 14, Radulj 2, Dočič 9, Nedoh, Kocet, Jovič, Kaker 7.
Kema Puconci: Belec, A. Pintarič, Vinkovič 2, Franko 4, Škraban 12, Zdovc 10, Donša, Kovač, Kocet, Oletič, Kadiš, Mikl, K.Pintarič 14, Ajnihar 2.

Okrepljene z novinkama so igralke Luke Koper začele navdahnjeno, po dveh zaporednih asih Lare Dodič so povedle s 6:2. A že pri deveti točki sta bili ekipi izenačeni, za kar je z blokom poskrbela izkušena Katja Karin Pintarič. Z asom Petre Franko so gostje prešle v vodstvo, nato pa domačim dovolile le še eno izenačenje, in sicer pri rezultatu 14:14. Z dobrimi servisi so se hitro vrnile v vodstvo, po asu Ive Škraban so vodile z 22:17, kar je bilo ob razpoloženi Pintaričevi dovolj za zmago v prvem nizu.

V drugem nizu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, ko so po bloku Lane Jovič Koprčanke povedle s 23:19, je bilo videti, da bo prišlo do izenačenja. A sledila je prava drama. Dakinova je koprski ekipi priborila dve zaključni žogi, potem ko so Prekmurke obe obranile, še eno, tudi ta je ostala neizkoriščena. Za razliko od domačih, so gostje izkoristile že svojo prvo priložnost, zato je zaslužna napaka Šantljeve.

Tudi tretji niz je bil povsem izenačen, do izida 20:20 nobeni ekipi ni uspelo voditi več kot za dve točki. Nato pa so spet odločilno vlogo igrale izkušnje, Pintaričeva in Mateja Kadiš sta poskrbeli, da so točke odšle v Puconce.

STA


Najbolj brano