Četrta zmaga v sezoni

Odbojkarice Luke Kopra so v četrtem krogu zelene skupine 1. DOl za ženske v Slovenj Gradcu premagale Mislinjo s 3:0 (5, 13, 21).

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

SLOVENJ GRADEC > Odbojkarice Luke Kopra so dosegle četrto zmago v sezoni, tretjič so bile boljše od Mislinje. Z zmago so ohranile teoretične možnosti, da se v zadnjih dveh krogih izognejo dodatnih kvalifikacij za obstanek, kar pa bo zelo težko.

Dvorana Gimnazije Slovenj Gradec, gledalcev 30, sodnika: Zajec (Ljubljana), Adrovič (Kamnik).
Mislinja: Hasić 2, Manojlović 5, Kramer 1, Lužnik 1, Gams, Lekše 2 Proševa 4, Penica 2.
Luka koper: Šantelj 5, Kušar, Poropat 1 Radotič, Lucas 10, Radulj, Dodič 6, Nedoh 13, Kocet 1, Jovič 9, Kaker 7.

Pri tem bi namreč potrebovale pomoč odpisanih Mislinjčank, ki pa so tudi danes pokazale, da niso konkurenčne niti predzadnji ekipi na lestvici, ki je za nameček igrala še brez tuje okrepitve Victorie Dakin. Domače igralke so imele ogromno težav pri sprejemu, Neja Nedoh in Lana Jovič sta jim nasuli kar 20 asov (prva 11, druga devet), skupno so jih Koprčanke dosegle kar 26. Prepričljivo boljše so bile tudi v drugih elementih, tako da njihova zmaga ni bila vprašljiva.

Da bo poraz za domače neizogiben, je pokazal že začetek. Koprčanke so na začetku na servis Nedohove povedle kar s 14:0, do konca pa domačim dopustile le pet točk, prav vse so domače vpisale po njihovih napakah. Hudo premoč so imele tudi v drugem nizu, v tretjem pa so domače le nekoliko popravile sprejem, da so lahko izpeljale nekaj napadalnih akcij. Na začetku so celo imele lepo prednost, vodile s šestimi točkami razlike, a prednosti do konca niso obdržale. Že ob drugem tehničnem odmoru so vodile Primorke, ki so prišle do zanesljive zmage.

STA


Najbolj brano