Celtic zavrnil tretjo tekmo

Uefa je potrdila poročanju nemške tiskovne agencije dpa, da bo Evropska nogometna zveza (Uefa) danes še enkrat odločala o pritožbi Legie iz Varšave, ki je za zeleno mizo izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov.

NYON > Legia je tretjem predkrogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov izpadla proti Celtic Glasgowu, ki ga je nato žreb določil za nasprotnika nogometašev Maribora v odločilnem četrtem krogu kvalifikacij.

Poljaki so že v ponedeljek napovedali, da se bodo pritožili na Mednarodno športno razsodišče v Lozani, a bo, kot kaže, primer še enkrat obravnavala tudi Uefa.

Legia je na dveh tekmah premagala Celtic s 4:1 in 2:0. A na drugi tekmi je nastopil Bartosz Bereszynski (na fotografiji), ki pa ni imel pravice igranja. Trener ga je po pomoti v igro poslal v 88. minuti. Uefa je tekmo s 3:0 registrirala v korist Škotov, ki so tako napredovali zaradi doseženega gola v gosteh, saj je bil skupni izid obeh tekem tako 4:4.

Pri poljskem klubu so Celticu ponudili odločilno tretjo tekmo, kar so na Otoku zavrnili. Sicer pa so v klubu ocenili, da je kazen, ki jim jo je izrekla Uefa, nesorazmerno stroga. Zdaj bo o primeru še enkrat odločala Uefa, pri Legii pa še kar napovedujejo morebitno pritožbo na Casu.

Po zdajšnjem načrtu bosta v četrtem krogu za ligo prvakov igrala Maribor in Celtic, Legio pa prihodnji teden čaka gostovanje v kvalifikacijah za evropsko ligo pri kazahstanski ekipi FK Atobe. Maribor bo v prvi tekmi gostitelj v sredo, 20. avgusta, v torek 26. avgusta pa bo gostoval v Celticu. Če seveda sodne instance ne bodo ugodile Poljakom in položaj dodatno zapletle.

STA


Najbolj brano