Celjankam plus 11!

Z zaostalo tekmo sedmega kroga med Mlinotestom in Celjem se je končal jesenski del prvoligaškega ženskega rokometnega prvenstva. Ajdovke so ga po porazu končale na petem mestu. Koprčanke so šeste, Hrpeljke pa predzadnje. Mlinotest : Celje 23:34 (12:15).

Ob premajhni pomoči soigralk niti devet golov Tine Rojc (v 
skoku)  ni zadoščalo za uspeh Mlinotesta proti Celju. Foto: Igor Mušič
Ob premajhni pomoči soigralk niti devet golov Tine Rojc (v skoku) ni zadoščalo za uspeh Mlinotesta proti Celju. Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > V dvorani Police tako klavrnega slovesa od starega leta ni pričakoval nihče. Obetal se je zanimiv derbi za tretje mesto med domačim Mlinotestom in zasledovalkami iz Celja. Domačinke so pred enomesečnim tekmovalnim premorom želele ubraniti tretje mesto, kamor po igralski zasedbi tudi sodijo. Vodilno Zagorje s tekmo več in drugouvrščeni Krim sta razred zase. Žal je ajdovska igra po solidnih 38 minutah povsem razpadla. S celjsko porcijo enajstih golov razlike ni letos Ajdovk dotolkel niti evropski Krim, kar je očitno bolelo sicer zgovornega domačega trenerja Dušana Vidmarja. Tokrat je namreč molče odšel mimo sedme sile.

Dvorana Police, gledalcev 150, sodnika, sodnika Nikolić in Pajić. Mlinotest: Srečković, Bratina, Čermelj 1, Rojc 9, Svetik 3, Čajko 1, Schuster 7, Š. Ferfolja, T. Ferfolja 2. Trener: Dušan Vidmar. 7-metrovke - Mlinotest 4:3; Celje 3:3; izključitve - Mlinotest 2, Celje 4 minute.

Mlinotest bo spomladi na preloženi zaostali tekmi s slabšimi Velenjčankami še lahko popravil statistiko. Grenak priokus pa ostaja, predvsem je na voljo malo časa za bistven dvig forme, ki bo potreben do 10. januarja, ko se bo sezona nadaljevala s prvo tekmo osmine finala evropskega pokala challenge z močnim poljskim Elblagom. Za dolgo pot je klubska uprava že zagotovila letalski prevoz.

Prvi polčas s Celjankami je obetal, da bo tekma zanimiva. Povedle so domačinke, nato so bile nekoliko boljše Štajerke, a je bilo do izida 8:9 vse odprto. Gostje so nato izkoristile dejstvo, da je ajdovska realizacija slonela le na Tini Rojc in Slavici Schuster. V obrambi so se Celjanke osredotočile nanju, prava pomoč soigralk pa je prišla šele v začetku drugega polčasa, ko sta se za nekaj časa razigrali Teja Ferfolja in Maja Svetik. Do izida 16:17 in do 38. minute je še kazalo, da bo Mlinotest zmogel preobrat, potem pa je bila na vrsti črna serija 0:4 v škodo Ajdovk, po kateri je dogajanje na igrišču vse bolj kazalo na razpad sistema. Pika na i za nezadovoljstvo na tribunah je bila zaključna serija, ki je Štajerke pripeljala od izida 23:30 na 23:34.

Vrstni red po jesenskem delu prvenstva - Zagorje 21, Krim 19, Celje, Krka po 13, Mlinotest 12 (-1), Žurd Koper, Žalec, Ljubljana po 10, Velenje 6, Branik 4, Jadran Bluemarine 2, Brežice 0.

Kapetanka Tina Rojc je pošteno priznala, da si kljub nekaterim težavam tako visokega poraza ne bi smele privoščiti: ”Nam ni šlo nič od rok, njim pa vse. Celjanke so za zmago pač naredile več kot me. Pozna se, da sta imeli nekaj težav s poškodbami Taja Čajko in Špela Ferfolja, vendar to ni opravičilo za takšen poraz. Tekme enostavno nismo odigrale, tako kot znamo.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano