Odločile celjske izkušnje

Koprski rokometaši so se v naprej odigrani tekmi 13. kroga prve DRL hrabro zoperstavili državnim prvakom, medtem ko je Izola v zaostali tekmi 9. kroga v boju za obstanek doma iztržila tesno, a pomembno zmago.

Rokometaši Celja (v modrih dresih) so bili previsoka ovira za 
Koprčane. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Rokometaši Celja (v modrih dresih) so bili previsoka ovira za Koprčane. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Celje PL : Koper 2013 33:28 (19:13)

CELJE > Dvorana Zlatorog, gledalcev 1250, sodnika: Žitnik (Trebnje) in Teršek (Hrastnik).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (3 obrambe), Gajić (3 obrambe), Dobaj, Blagotinšek 2, Ivić 3 (1), Janc 8, Marguč 2 (2), Poteko, Zarabec 4, Dujmovič 2, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova, Žvižej 2. Trener: Branko Tamše.

Koper 2013: Ponikvar (5 obramb), Kocjančič, Vran (4 obrambe), Dolenc, Grzentič 1, Krečič 1, Matijašević 4 (1), Gašperšič 2, Moljk, Gorela 6, Zugan 2 (1), Rapotec 3 (2), Smolnik 5, Sokolič 3 (2), Marič, Bratkovič 1. Trener: Zoran Jovičić.

Izključitve: Celje PL 8, Koper 2013 4 minute; 7-m: Celje PL 2 (2), Koper 2013 7 (6).

Celjani so pred 1250 gledalci - večina od njih je bila osnovnošolcev na tako imenovanem dnevu mladih - pričakovano osvojili novi točki v državnem prvenstvu, za njih pa je bil današnji dvoboj z zelo vročimi Koprčani tudi generalka za letošnjo zadnjo tekmo v evropski ligi prvakov, ko bodo v nedeljo gostovali pri imenitnih Parižanih.

Celjani so bili v vodstvu od prve do zadnje minute in postopoma lomili odpor bojevitih Koprčanov, ki so se prvakom skušali zoperstaviti s hitro in na trenutke tudi atraktivno igro. Gostitelji so udarneje zaigrali v drugi polovici prvega polčasa, v 22. minuti so prednost povišali na 14:8, na velik odmor pa odšli z nespremenjeno prednostjo šestih golov (19:13).

Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so v osmi minuti nadaljevanja prepolovili zaostanek in se gostiteljem približali na tri gole (22:19), ob tem zgrešili nekaj strelov iz idealnih položajev. Izkušeni Celjani so v nekaj minutah prednost povišali na 26:20, deset minut pred koncem je bilo 30:22. V končnici tekme je Blaž Janc, z osmimi goli tudi najbolj učinkovit strelec dvoboja, z glavo udaril ob tla in si izbil dva zoba ter v spremstvu klubskega zdravnika zapustil dvorano in odšel v celjsko bolnišnico. Ob tem so se domači nekoliko zaustavili in Koper je uspel razliko nekoliko znižati. STA

Istrabenz plini : Slovenj Gradec 28:27 (13:12)

IZOLA > Dvorana v Kraški ulici, gledalcev 250, sodnika: Cvetko in Žibret.

Istrabenz plini Izola: Gregorič (10 obramb), Vončina (7 obr.), Jurič 2, Čolič, Gjerek 1, Božič 3, Stepančič 2, Žgavec 1, Čosić 5, Kecman 2, Vukovič 2, Gomezelj, Velkavrh 10, König, Madžarevič. Trener: Borut Hren.

Slovenj Gradec 2011: Zaponšek (16 obramb), Orter, Zbičajnik 1, Banfro, Suholežnik 3, Doberšek 1, Kašnik, Levc 7, Hartman 5, Štumpfl, Voršič, Kobold 1, Poklič, Podstenšek 3, Vižintin, Malus 6. Trener: Sebastjan Sovič.

Izključitve: IP 6 minut, SG 10 minut; 7-m: IP 3 (1), SG 2 (2). Rdeč karton: Malus (29).

Izolski rokometaši so slavili v pomembnem dvoboju za obstanek. Začetnega vodstva skoraj vso tekmo niso izpustili iz rok. V 20. minuti zaostale tekme 9. kroga prve DRL je razlika v prid domačinov narasla na štiri zadetke, končnica polčasa pa je postregla s pravo dramo. Zvrstili sta se po dve izključitvi na vsaki strani, Jaka Malus je prejel neposreden rdeč karton. Dotlej je bil ob vratarju Roku Zaponšku (Gorenje ga je posodilo na Koroško do konca sezone) najboljši igralec v vrstah gostov.

Prednost domačinov je medtem splahnela in v začetku drugega dela igre so Korošci za hip tudi povedli. Izolani so hitro odgovorili, izenačen dvoboj se je ob minimalni prednosti domače ekipe nadaljeval vse do konca tekme. Izolani so v 57. minuti povedli s 26:23, kar je zadostovalo za končno zmago

SANDI JERMAN


Najbolj brano