Celjani doživeli nov udarec proti Gorici

Nogometaši Celja so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:3 (0:2).

Dejan Žigon Foto: Jure Batagelj
Dejan Žigon Foto: Jure Batagelj

CELJE > Celjani so po bolečem porazu v finalu pokala tokrat doživeli nov udarec še proti Gorici. A ta nima takšnih posledic, saj so si izbranci Simona Rožmana, ta je danes priložnost ponudil kar nekaj mladeničem, Benjamina Verbiča pa pred odhodom v Koebenhavn razrešil nadaljnjih obveznosti, že zagotovili nastop v evropskih tekmovanjih.

Na drugi strani pa Novogoričani še naprej upajo, da bodo prišli do osmega mesta, ki bi jih rešilo dodatnih kvalifikacij. Z dobro igro so danes prevladali v Celju, hkrati pa je izgubila tudi trenutno osmouvrščena Krka. Za osmo mesto morajo Primorci v zadnjem krogu ugnati Zavrč, Krka pa izgubiti v gosteh proti Radomljam.

Novogoričani so tokrat prvi zagrozili prek Dejana Žigona in Amedeja Vetriha, ki sta bila malce premalo natančna, povedli pa so v 14. minuti, ko je z glavo zadel Marshall Mfon Johnson po podaji z desne strani.

Sledila sta nevarna napada Celjanov, v 20. minuti je za malo zgrešil Jiri Jeslinek, Ivan Lendrić pa je dve minuti pozneje zadel vratnico s petih metrov. Po še nekaj poskusih na obeh straneh so gosti podvojili prednost v 34. minuti, ko je Blessing Eleke z glavo v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Amela Džuzdanovića.

Ekipi sta tudi v drugi polčas šli odločno in z željo po zadetku. Prvi so resno zagrozili Novogoričani prek Johnsona, ki je z 20 metrov namučil debitanta Metoda Jurharja. V 62. minuti so bili blizu gola tudi domači, ko je z desne strani kazenskega prostora sprožil Sunny Omoregie, toda bil malce premalo natančen.

V 75. minuti pa je Marko Klemenčič zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Žigonom. To je uspešno izvedel Vetrih. S tem je bila tekma dokončno odločena. Ekipi sta kljub temu prišli še do nekaj strelov, a je ostalo pri zanesljivi zmago gostov.

Celje bo v zadnjem krogu prihodnjo soboto gostovalo v Velenju, Gorica pa bo gostila Zavrč.

> Stadion Arena Petrol, gledalcev 650, sodniki: Balažič, Kordež (oba Ljubljana) in Klančnik (Slovenj Gradec).

> Strelci: 0:1 Johnson (14.), 0:2 Eleke (34.), 0:3 Vetrih (75./11 m).

> Celje: Jurhar, Klemenčič, Bajde (od 59. Sunny), Ahmedi, Šporn (od 66. Pišek), Gobec, Jeslinek (od 46. Jugović), Žitko, Soria Alonso, Vidmajer, Lendrić.

> Gorica: Sorčan, Boccaccini, Vetrih, Širok, Žigon, Taider, Eleke (od 85. Nagode), Džuzdanović (od 78. Osuji), Jogan, Pasqualini, Johnson (od 82. Martinović).

> Rumena kartona: Jugović, Klemenčič.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano