Čehinjam skrile vstopnico

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na nedeljski zadnji večerni tekmi kvalifikacijske skupine F, ki zanjo ni več odločala o napredovanju, presenetljivo premagala Čehinje in jim odvzela neposreden vstop na evropsko prvenstvo.

Primorka Tina Grudina (21) je Čehinje prerešetala s  15 
točkami. Foto: Cev
Primorka Tina Grudina (21) je Čehinje prerešetala s 15 točkami. Foto: Cev

MARIBOR >Slovenke so se - s tremi Primorkami v prvi postavi - častno poslovile od navijačev v mariborski dvorani Tabor. Po tem, ko so žal krog pred koncem zapravile možnost, da bi se še borile za drugo mesto v skupini F in za vstop v dodatne kvalifikacije, so si s poštenim bojem s Češko dvignile športni ugled, saj niso dovolile, da bi jih motivirane favoritinje še drugič v kvalifikacijah povozile. Čehinje so Slovenke morale premagati, če so želele prehiteti Belorusinje in se neposredno uvrstiti na evropsko prvenstvo, a so jim naša dekleta prekrižala račune in jih presenetila s 3:1 (24, -19, 20, 21). Tako si je nastop na zagotovila Belorusija s 13 točkami, Čehinje pa bodo s točko manj morale v dodatne kvalifikacije. Slovenke so z devetimi točkami tretje, Grkinje pa z dvema zadnje.

Predčasno slovo od Evrope je priložnost za delno pomladitev reprezentance. Slovo je pri 30 letih že napovedala kapetanka, Koprčanka Marina Cvetanovič, ki je za zaključek odigrala najboljšo tekmo v Mariboru in dosegla 12 točk. Podobno razmišlja njena someščanka in vrstnica, prosta igralka Katja Medved, ki je tokrat naredila tri napake. Prihodnost reprezentance je novogoriška blokerka kamniškega Calcita Tina Grudina. Tudi tretjo tekmo v Mariboru je odigrala dobro. S 15 točkami je bila druga najučinkovitejša Slovenka. STA, IM


Najbolj brano