Čeferina podprli tudi Francozi

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin v boju za mesto prvega moža Evropske nogometne zveze (Uefa) dobiva vse več podpore. V zadnjih tednih so mu jo uradno izrekli med drugimi Ciprčani, Madžari in Irci, danes pa še Francozi.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin v 
boju za mesto prvega moža Evropske nogometne zveze 
(Uefa) dobiva vse več podpore. Foto: STA
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin v boju za mesto prvega moža Evropske nogometne zveze (Uefa) dobiva vse več podpore. Foto: STA

PARIZ > Francoska nogometna zveza (FFF) bo tako na volitvah, ki bodo 14. septembra v Atenah, od treh kandidatov - Nizozemca Michaela van Praaga, Španca Angela Marie Villarja in Čeferina - podprla slednjega.

Prvi mož Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je po podpori francoske nogometne zveze za predsednika Evropske nogometne zveze dobil še glas od Turčije. Čeferin se je v zadnjih dneh mudil v Turčiji, kjer si je ogledal prijateljsko tekmo in se sestal s predsednikom turške zveze Yildirimom Demirörenom.

"FFF ocenjuje, da kandidatura gospoda Čeferina pomeni željo po solidarnosti med zvezami. Program je nadaljevanje politike, ki jo je Uefa vodila v zadnjih letih," pravijo pri FFF in dodajajo, da je "Slovenec priložnost za ojačanje razvojne strategije, inovativnosti in akcije za dobro interesov evropskega nogometa, zveze in njenih klubov," še menijo Francozi.

Na volitvah bo glasovalo 55 članic Uefe, vsaka ima po en glas. Novoizvoljeni predsednik bo nasledil Michela Platinija, ki so ga "odstavili" zaradi prejema spornega plačila od Seppa Blatterja, "padlega" predsednika Fife.

STA


Najbolj brano