Čeferin tudi s podporo Portugalske

Portugalska nogometna zveza je danes podprla prvega moža Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina v boju za predsednika Evropske nogometne zveze Uefe. Ta teden so Čeferina poleg portugalske zveze podprle še slovaška, poljska, azerbajdžanska, izraelska in gruzijska zveza.

 Ta teden so Čeferina poleg portugalske zveze podprle še 
slovaška, poljska, azerbajdžanska, izraelska in gruzijska 
zveza. Foto: STA
Ta teden so Čeferina poleg portugalske zveze podprle še slovaška, poljska, azerbajdžanska, izraelska in gruzijska zveza. Foto: STA

LIZBONA > Čeferinu bo v boju za predsednika Uefe stal le Nizozemec Michael van Praag, Španec Angel Maria Villar se je namreč umaknil. Volilni kongres bo 14. septembra v Atenah.

"Michaela van Praaga poznam že kar nekaj časa, globoko ga spoštujem, tudi njegove ideje, ampak mi bomo volili Aleksandra Čeferina. Je dinamična oseba, še vedno je mlad, a ima veliko izkušenj na številnih področjih," je obrazložil predsednik portugalske nogometne zveze Fernando Gomes in izpostavil, da ima 48-letni Slovenec širok in ambiciozen program.

"Gre za čast in privilegij, da me je podprla Portugalska, ki predstavlja pomemben narod v svetovnem nogometu, gre tudi za aktualne evropske prvake," pa se je zahvalil Čeferin.

STA


Najbolj brano