Čebulj gleda filme, Gasparini igra igrice ...

Po zgodovinski četrtfinalni zmagi s svetovnimi prvaki Poljaki so imeli slovenski odbojkarji na EP dva dni časa za počitek in pripravo na današnjo tekmo z Italijo. Kljub temu je bil urnik kar poln.

 Foto: Cev
Foto: Cev

SOFIJA > Čeprav selektor Andrea Giani ure odhoda na počitek ni omejil, so bili fantje tudi po zmagi proti Poljski opolnoči v sobah in so vsaj fizično že počivali, čeprav se je večini film enkratne tekme pred zaprtimi očmi (in najbrž ob glasbi v slušalkah) vrtel še kakšno uro ali dve, selektor pa si je medtem že ogledoval video material o Italiji.

V četrtek dopoldne so imeli odbojkarji prosto. Tega se je verjetno najbolj razveselil Klemen Čebulj. Naš najučinkovitejši odbojkar namreč rad gleda filme in zatem zjutraj še raje nekoliko dlje spi. Prvi organizator Dejan Vinčič si začasno hotelsko bivališče deli s kanalskim liberom Janijem Kovačičem.Tudi njima je gledanje filmov priljubljen konjiček, Dejan pa zna poskrbeti še za kakšno šalo.

Vzdušje izven igrišča je za ekipo, ki skupaj gara že od začetka maja, izjemno pomembno. Precej k temu z dobro organizacijo in šalami prispeva vodja moštva Damjan Marinko. Še dva nosilca igre sta sostanovalca - kapetan Tine Urnaut in prvi napadalec Mitja Gasparini. Izolan Gasparini sicer rad zgodaj vstaja, v miru popije kavo in igra igrice.

V četrtek popoldne so nosilci igre večinoma opravili regeneracijo in preventivno vadbo v bazenu in fitnesu. Le rezervisti so vadili z žogo. Včeraj je bila po dopoldanskem tehničnem in taktičnem treningu na vrsti temeljita video analiza, po današnjem taktičnem treningu pa bo šlo popoldne zares.

Kapetan Tine Urnaut vidi v tekmi te generacije posebne motive: ”Vemo, da se v italijanski ligi igra najboljša odbojka. Italija je edina evropska reprezentanca, ki si je že zagotovila olimpijski nastop. Želja po zmagi proti taki ekipi ne bi mogla biti večja, še posebej, ker igram v Trentinu, skupaj s štirimi italijanskimi reprezentanti, poleg tega pa je moje dekle Italijanka. Navijala bo za nas. Pogovori o tej tekmi bodo čisto drugačni, če bomo zmagali. Če bomo zbrani za vsako točko - tudi v končnicah, Italijane lahko premagamo, kot smo Poljsko.”

STA, IM


Najbolj brano