Če jim bo sreča mila

Naši zahodni sosedi imajo ob kočljivih gostovanjih športnih ekip lep izraz, ki bi preveden zvenel, da “odhajajo v volčji brlog.” Nekaj takega velja za današnjo pot Kopra v Ljudski vrt.

Marcos Tavares (drugi z desne ob Aleksandru Rajčević) je bil odločilen na prvi tekmi na Bonifiki Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Marcos Tavares (drugi z desne ob Aleksandru Rajčević) je bil odločilen na prvi tekmi na Bonifiki Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Vsaka za prvaka, se glasi akcija NK Maribor pred tekmo s Koprom. To je akcija, ko so v predprodaji vstopnice cenejše, saj so na voljo že od štiri do osem evrov. V vijoličastem taboru se pač zavedajo, da bo potrebno, tudi s pomočjo navijačev, zaostanek pred Domžalami čim bolj zmanjšati še pred zimskim spancem.

Nekdanji koprski ustvarjalec igre Goran Galešić, ki je po sporu z nekdanjim trenerjem Rodolfom Vanolijem avgusta odšel k bolgarskemu prvoligašu Botev Plovdiv, kjer je odigral pet tekem in zabil dva zadetka, je te dni v Kopru. Pred dnevi smo ga srečali in povedal nam je, da ga čaka manjši operativni poseg na kolenu. Vse kaže, da je njegova avantura pri bolgarskih kanarčkih že končana. Kanarček Galešić, nekdanji mladi reprezentant BiH, naj bi namreč pozimi znova (znova) priletel na Bonifiko.

Nasprotno pa v koprskem taboru razmišljajo, kako bi tudi sredi Maribora izboljšali točkovni izkupiček v boju za četrto mesto, ki še pelje v nogometno Evropo. Ravno na tem mestu je trenutno aktualni državni prvak, od katerega so Koprčani na sedmem mestu oddaljeni okroglih deset točk. Če so iz Maribora drugi odnašali točke, zakaj jih ne bi tudi mi, modrujejo. Sredina mariborska predstava v pokalni tekmi v Novem mestu jih v tem prepričanju lahko utrjuje, a po drugi stran so z gostovanj pri serijskih prvakih le redko prinašali točke. Poln izkupiček so si priborili pred davnimi petimi leti, ko sta za zmago zadela Miran Pavlin, zdaj sodelavec NK Maribor, in Mitja Brulc. Še najbližje novi zmagi so bili spomladi, ko so tik pred koncem tekme povedli prek Mateja Pučka, potem pa pozabili, da je pred njimi še sodnikov podaljšek. Jeseni so kanarčki nesrečno izgubili doma po zgrešeni enajstmetrovki in hitrem protinapadu kapetana Marcosa Tavaresa. Kakovostna razlika med ekipam se je povečala, saj ima Koper le za eno postavo izkušenih igralcev, zato jim je dvotedenski odmor zelo prav prišel. Najtežje bo sestaviti obrambo, saj je Damir Hadžić kaznovan, težave ima tudi Denis Halilović. “Res nas je malo in se zgodi, da nas na kakšni tekmi 'zmanjka.' Upam, da se bomo na igrišču dobro postavili in znali izkoristiti ponujeno ali njihove napake. Rezultatsko smo v zadnjem obdobju vseeno v vzponu, ne glede na poraz z Rudarjem tik pred premorom. Vsako tekmo si priigramo tri, štiri priložnosti, tudi izrazite, ampak včasih žoga ne gre v gol. Menim, da lahko zmagamo, zagotovo pa bi bili zadovoljni z neodločenim izidom. Upam, da bo sreča enkrat na naši strani. Ne smemo pa se preveč obremenjevati z rezultatom,” pravi Ivica Guberac, ki se po poškodbi gležnja vrača na igrišče.

Nekaj svojih težav (če ob izbiri igralcev, ki jo ima trener Ante Šimundža, to sploh so težave) ima tudi gostitelj. Dva najnevarnejša napadalna aduta sta trenutno izven pogona - najboljši strelec lige Luka Zahović mora odslužiti rdeči karton, Agim Ibraimi pa še čuti posledice bolezni.

ROK MAVER


Najbolj brano