Čater tretji na kombinacijskem smuku

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v St. Moritzu se danes nadaljuje z moško alpsko kombinacijo. Zelo dobro oziroma odlično je kombinacijski smuk opravil 24-letni Celjan Martin Čater, ki je s startno številko 20 ob prihodu v cilj dosegel tretji čas, za vodilnim Avstrijcem Romedom Baumannom pa zaostal le 32 stotink sekunde.

Martin Čater Foto: STA
Martin Čater Foto: STA

ST. MORITZ > Za Martinom Čatrom se je po progi pognal Nemec Martin Dressen, ki se je povsem izenačil s Čatrom na tretjem mestu. Drugi čas kombinacijskega smuka je vpisal Francoz Adrien Theaux.

Čater je odpeljal bržkone najboljši smuk v karieri. V svetovnem pokalu je doslej prišel najvišje januarja letos, ko je wengensko kombinacijo končal na devetem mestu. V nedeljo na specialnem moškem smuku, ki je bil na skrajšani progi z začetkom s kombinacijskega starta, brez začetnega prostega pada, ni nastopil. Mesto v ekipi je dobil Rok Perko, ki pa priložnosti za odmevni dosežek ni izkoristil, saj je končal na 38. mestu.

Danes je prvi slovenski nastop s številko 19 na progi Corviglia opravil Klemen Kosi, ki pa ni ubral tako hitre linije kot moštveni kolega Čater. Kosi je zaostal 1,70 sekunde za 21. čas. Na startu prve vožnje kombinacije sta bila tudi Štefan Hadalin s številko 27 in Tilen Debelak s številko 36. Oba sta zaostala za prvo trideseterico, Debelak je bil 42. (+3,81), Hadalin pa 43. (+4,00), tako da bosta v finalu nastopila šele po prvi trideseterici.

Vseh tekmovalcev na startu preizkušnje je 59. Finale s kombinacijskim slalomom pa bo na sporedu ob 13.30.

Prvi favorit preizkušnje je Francoz Alexis Pinturault, najboljši smučar v tej disciplini v zadnjih dveh sezonah svetovnega pokala, slalomski in veleslalomski specialist, ki si je na smuku priboril 20. izhodišče (+1,46).

Branilec naslova iz Vaila Avstrijec Marcel Hirscher, ki smukov ne vozi, je bil 28. (+2,30). Slalomski velemojster seveda lahko v slalomu nadoknadi zaostanek. Svetovni podprvak v disciplini Norvežan Kjetil Jansrud je vpisal šesti čas (+0,68), ki si ga je razdelil z danes najhitrejšim Švicarjem na kombinacijskem smuku Carlom Janko. Stotinko hitrejši od obeh je bil Nemec Andreas Sander.

STA


Najbolj brano