Čas je za frizerja

Slovenski deskarski as Žan Košir je danes pokazal svoj delovni značaj. Po dolgi poti s kombijem iz severa Nemčije, kjer se je končal svetovni pokal, se je brez pravega spanca odpravil na Krvavec, kjer je organiziral “delovno” druženje z navijači in novinarji, ki jim je pokazal globuse, ki jih je osvojil to zimo.

Žan Košir Foto: STA
Žan Košir Foto: STA

KRANJ > Kot prvi Slovenec je domov prinesel veliki kristalni globus, na to pa je do zdaj v svoji karieri najbolj ponosen.

“Imam olimpijski kolajni, toda precej bolj sem ponosen na globus, saj ga je veliko težje osvojiti. Enostavno si nisem mislil, da mi bo uspelo najti ključ, da bom vso sezono konstanten. To mi je s sistematičnim delom uspelo, ne bojim se, da bo to moj zadnji globus, mislim, da bom naslednja leta konstantno v boju za njega. Pa čeprav vem, da bo začetek nove sezone spet težek, saj bom spet negotov, spet me bo skrbelo, kako sem pripravljen. Poleti delam veliko, telo je izmučeno, glava pa je občutljiva. Višek sezone je po novem letu, takrat pa stvari vendarle pridejo na svoje mesto,” je dejal Žan Košir, ki je po 17 letih postal prvi deskar po Francozu Mathieuju Bozzettoju, ki je v eni sezoni osvojil vse tri globuse.

Košir je prepričan, da bi bil tudi na zadnjih dveh tekmah, posebej tisti v Winterbergu boljši, če bi to potreboval. “Vidim, da pod pritiskom bolje delujem in če bi v Winterbergu za slalomski globus potreboval zmago, bi tudi zmagal. Zanimivo, da sem dosegel ravno peto mesto, kar je bilo ravno dovolj. Mi je pa ta današnja prireditev, ki sem jo organiziral, pobrala tudi nekaj energije, predvsem glava ni bila spočita. Telo pa se je počutilo utrujeno šele po zadnji tekmi,” je dejal Košir.

Tržičan, ki je prepričan tudi, da popolnosti v svojem športu še ni dosegel, bo v naslednjih dveh dneh ne bo odšel v tople kraje. “V naslednjih dveh mesecih načrtujem kombinacijo poslovnih obveznosti in testiranj desk. Maja se začne sezona nabiranja kondicije, prvi mesec za resnejši počitek bo šele junija. Zdaj sem videl, da sem sposoben še več, če sem le na pravi poti. Tako sem v vsej tej gneči med tekmovanji in tudi času, ko bi moral počivati, našel čas, da sem delal izpit na fakulteti,” je dejal.

V zadnjem času pa ni zapravljal časa za frizerja, tako da se je svojim oboževalkam in oboževalcem na Krvavcu predstavil kot dolgolasec: “Med sezono se ne strižem, pozimi so lasje zaščita. Moj stil mogoče ni komu najbolj všeč, a meni je to še bolj prav. Da me le čim manj ljudi nadleguje. Vsekakor pa bom naslednji teden obiskal frizerja, se pomladil za kašnih pet let, verjamem, da me marsikdo ne bo spoznal.”

STA


Najbolj brano