Capris in Flip združila moči

Pred kratkim je prišlo do že dalj časa napovedane združitve moči v koprski gimnastiki in plesu. Pod imenom FlipCapris sta se združila Flip in Capris.

Flip in Capris sta združila moči. Foto: Arhiv Gd Flip Capris
Flip in Capris sta združila moči. Foto: Arhiv Gd Flip Capris

PIRAN > Združila sta se koprski del piranskega ŠK Flip in Gimnastično društvo Capris. Kluba sta te dni v skupnih projektih že polno aktivna, saj sta se predstavila na koprski prireditvi Oživela ulica, na piranskem Tartinijevem trgu in na Bernardinu.

Bistvo združitve je vodja Flipovih trenerjev Stasja Mehora povzela takole: “Skupaj bomo boljši in uspešnejši. Z novim šolskim letom bodo otroci od prvega leta dalje lahko športno pot začeli ali nadaljevali v vseh športnih in umetniških disciplinah, ki jih izvajata oba kluba. To so gimnastika, ritmična gimnastika, akrobatika, cheerleading, skoki na mali in veliki prožni ponjavi in na veliki prožni ponjavi ter sodobni plesi, kot so hip hop, jazz in pom ples. Temu bodo lahko dodali še petje in gledališko dejavnost.”

Pod skupno streho bo FlipCapris edini v slovenski Istri ponujal ritmično gimnastiko pod vodstvom ruske trenerke Marie Gavrilenko. Skupaj s starši lahko v združenem društvu začno vaditi že otroci po dopolnjenem prvem letu starosti. V nadaljnjih selekcijah in dejavnostih je na voljo napredovanje vse do kakovostnega tekmovalnega športa ali umetniškega udejstvovanja. Na voljo so tudi programi za upokojence.

“Pod eno streho bomo imeli gimnastiko, ples, cheerleading, velik trenerski zbor in več ur v telovadnicah. Skupaj se pogovarjamo tudi o zagotovitvi večjih prostorov, kar naj bi se zgodilo čez dve leti,” dodaja Caprisova glavna trenerka Samanta Čuk.

Vrh Caprisove dejavnosti je plesno navijaška skupina Capristars - osvajalka treh zlatih odličij na letošnjem evropskem prvenstvu v cheerleadingu.

Flip je za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa leta 2013 prejel Bloudkovo plaketo. Od leta 2002 je bil kar dvanajstkrat zapored proglašen za najboljši klub v Gimnastiki za vse. Posebnost Flipa je gledališka skupina, ki izvaja tudi muzikale, njeni pevci pa so že napolnili dvanajst zgoščenk.

IM


Najbolj brano