Čakali so ga in dočakali

Slovenska reprezentanca je ob zmagi nad Makedonijo dobila nepričakovanega junaka. Jure Natek, ki je na svetovnem prvenstvu doslej streljal s slepimi naboji, je včeraj prispeval zadnje tri gole za Slovenijo in uvrstitev v četrtfinale.

Jure Natek je bil včeraj slovenski junak.
Jure Natek je bil včeraj slovenski junak. 

DOHA > “Nisem ga dočakal jaz, dočakala ga je ekipa. On je dal tisto, kar mora dati na vsaki tekmi,” je v svojem slogu selektor Boris Denić pospremil strelski izbruh Jureta Natka, ki se v skupinskih dvobojih ni mogel pohvaliti s strelskim učinkom. Prav nasprotno. Za 32-letnega rokometaša francoskega Chamberyja je bil gol praviloma premajhen, vratar pa najbolj pogosta tarča. Res pa je, da je na mestu desnega zunanjega igralca druga opcija za Juretom Dolencem, ki si je včeraj hitro prislužil dve izključitvi.

Natek je zelo dobro izkoristil svojo priložnost za razliko od tekme s Španijo, kjer je dosegel štiri gole iz dvanajstih strelov. Tokrat je za isti izkupiček porabil pet poskusov manj. Zabil je tri gole v ključnih trenutkih, med 53. in 57. minuto, ter odbil juriš Makedoncev.

> Dolgo časa ste potrebovali, da ste ujeli strelsko formo. Kaj vas je oviralo?

“Preprosto nisem bil pravi. Skrajni čas je bil, da se mi je odprlo in da vrnem nekaj ekipi. Doslej nisem prikazal preveč kakovostnih predstav.”

> V ekipi je vse več razigranih rokometašev. Tudi naslednjim tekmecem ne bo lahko, mar ne?

“O tem zdaj prav nič ne razmišljam. Pomembno je, da smo ugnali Makedonce, s katerimi smo igrali posebno tekmo in se čustveno izpraznili. To je bila tekma na vse ali nič. Ohranili smo hladne glave, kar je bilo ključno. Zdaj je pomembno, da se spočijemo. Vesel sem ekipnega uspeha in da nismo končali prvenstva prekmalu. Čaka nas torej še nekaj zanimivih tekem.”

> Koliko imate še rezerv?

“Precej. Kar je bolje kot premalo. Upam, da jih bomo izkoristili. Tudi rotacije so pripomogle k večji svežini. Zmaga je bila sicer tesna, kakovostna razlika pa večja.” ASO


Najbolj brano