Čaka ga maturantski izlet v Španiji

Domen Prevc je bil nenadejano najboljši slovenski skakalec zime; s 17-leti je prvič v celotni sezoni nastopal v svetovnem pokalu, tudi na letalnicah in s tem na finalu svetovnega pokala v Planici. Počitka pa ne bo imel, saj ga čakajo obveznosti na kranjski gimnaziji Franceta Prešerna, nato pa še maturantski izlet, ki ga ne namerava zamuditi.

Domen Prevc Foto: Nebojsa Tejic/Sta
Domen Prevc Foto: Nebojsa Tejic/Sta

PLANICA > Do novega leta je dosegel štiri zmage v svetovnem pokalu, svoje prve, in vodil v skupnem seštevku. “Takega razpleta, da bom končal kot najboljši Slovenec, se nisem nadejal. Po treningih pred sezono v Kranju sem po tem, kako je skakal brat Peter videl, da tudi sam sodim med najboljše. Petru se potem ni sešlo. Raje bi videl, da bi imel iste izide, kot sem jih dosegel, pa da bi bil drugi Slovenec, saj bi bil vesel, če bi bil Peter pred mano in imel še eno fantastično sezono,” je pojasnil Domen Prevc.

Deset dni pred novoletno turnejo je v Engelbergu 18. decembra z zmago še povečal vodstvo v skupnem seštevku, potem mu na turneji štirih skakalnic ni steklo in je v Wisli 14. januarja rumeno majico vodilnega v pokalu prevzel Poljak Kamil Stoch; sezono je nato zaključil kot šesti skakalec.

Presenečen nad zmagami

“Začel sem zelo dobro, še sam sem bil presenečen nad zmagami na uvodu v sezono. Potem se je podrlo vse skupaj, pa smo potem malo popravili, pa je šlo spet navzdol ... Sedaj, ob koncu, pa je šla forma ponovno navzgor in grem z nasmehom domov. Planico sicer še nisem povsem 'pogruntal', sem pa zadovoljen, kako se mi je izšlo na finalu in grem zadovoljen domov,” je dodal.

Glavni slovenski trene Goran Janus je dejal, da bo Domen Prevc ostal v mladinski ekipi. “Vesel sem, da sem sedaj to izvedel, sodelovanje s trenerjem Gorazdom Bertoncljem je namreč zelo dobro. Tudi zaradi šole je bolje tako. Berti me zelo dobro pozna, se zelo dobro ujameva. Zna mi prisluhniti, vzame si čas za vsakega, piše si vse skupaj in naredi dobre analize. Hvala mu, super trener je, res same pohvale,” se je zahvalil Domen Prevc.

Olipmpijske igre niso “vau”

O olimpijskih igrah ima še svoje mnenje. “Mogoče so olimpijske zame še vedno tekma kot vsaka druga, nič posebnega. Mogoče bom čez pet, deset let menil drugače, da bo res to neki 'vau', sedaj pa to niso.”

V naslednjem obdobju ga čakajo knjige. “Dvajset do 22 ocen moram še za dobiti za nazaj. Imamo že narejen načrt, kako bomo to naredili in upam, da bom do 25. junija že prost. Imam to srečo, da se ne učim težko, hitro dojamem stvari in se tudi hitro naučim. Edina težava je, da moram sesti in se začeti učiti, potem pa nekako steče. Čaka me tudi maturantski izlet v Španiji, kamor bom šel, ker je to neka stvar, na katero mora človek iti. V veliko primerih so skakalci po njem celo bolje skakali. Taki premori so odlični za glavo. Skoki so pač tak šport, da če se preveč siliš, ne gre, če pa se sprostiš, pa steče veliko lažje,” je zaključil Domen Prevc.

STA


Najbolj brano