Bucikovi bron na državnem članskem prvenstvu

V Kranjski Gori so konec tedna izpeljali članski državni prvenstvi alpskih smučarjev v veleslalomu in slalomu, Primorce pa sta najbolj razveselila bronasta Ana Bucik (Gorica) in četrti Štefan Hadalin (Dol Ajdovščina).

Novogoričanka Ana Bucik - bronasta na državnem prvenstvu 
v veleslalomu Foto: STA
Novogoričanka Ana Bucik - bronasta na državnem prvenstvu v veleslalomu Foto: STA

KRANJSKA GORA > Glavna disciplina za Primorce je bil veleslalom, predvsem zaradi odstopa Ane Bucik v slalomu. Med dekleti je v konkurenci za člansko državno prvenstvo podkorensko strmino najhitreje presmučala Slovenjegradčanka Ana Drev (Dvornik Transport) s časom 2:17,15. Srebro je osvojila Tina Robnik iz Luč (2:20,38), bron pa Novogoričanka Ana Bucik (Gorica, 2:21,18). Primorski uspeh je z enajstim mestom dopolnila članica SD Postojna Žaklina Jurkovič.

Presenetljivo je v konkurenci precej izkušenejših tekmecev v izjemno izenačeni tekmi le za dobro desetinko sekunde prepočasi za bron v veleslalomu smučal član ajdovskega SK Dol Štefan Hadalin. Zmagal je Kranjčan Jakob Špik (Alpetour) s časom 2:19,34. Drugi je bil Ljubljančan Andraž Reich Pogladič (2:19,61), tretji Mariborčan Mišel Žerak (2:19,79), četrti pa Štefan Hadalin (2:19,93). Dobro se je z enajstim rezultatom odrezal tudi smučar SD Postojna Krištof Fabjan.

V slalomu se je po odstopu ene favoritinj za odličje, Bucikove, za Primorce bolje izšlo pri moških. Najboljši se sicer niso pustili presenetiti, na vrhu sta bila v svetovnem pokalu preizkušena Matic Skube (Alpetour, čas 1:51,24) in Miha Kuerner (Bled). Hadalin je dosegel sedmi čas (1:54, 31), deseti pa je bil Postojnčan Jani Kavčič. Le mesto slabše se je med dekleti odrezala njegova klubska kolegicaŽaklina Jurkovič.Prvakinja je - tudi zaradi odstopov nekaterih specialistk - postala mariborska A reprezentantka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec. V snegu je končala tudi Ajdovka Andreja Slokar.

Državno prvenstvo se bo od torka do četrtka nadaljevalo na Krvavcu, kjer bodo na sporedu hitre discipline in kombinacija.

STA, IM


Najbolj brano