Bucikova lovi prvi finale

Z današnjim ženskim in jutrišnjim moškim veleslalomom se v avstrijskem Söldnu začenja sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na startu bo tudi članica SK Gorica, Ana Bucik, ki je dobro pripravljena.

Novogoričanka Ana Bucik se bo  skušala na današnjem veleslalomu prvič v tej disciplini prebiti 
v finalno vožnjo. Foto: Gepa
Novogoričanka Ana Bucik se bo skušala na današnjem veleslalomu prvič v tej disciplini prebiti v finalno vožnjo. Foto: Gepa

SÖLDEN > Najboljše alpske smučarke sveta lahko danes ob 10. uri na ledeniku Rettenbach nad Söldnom pričakujejo prave zimske razmere. Snežna tekmovalna površina bi torej morala biti kakovostno pripravljena. Za Novogoričanko Ano Bucik bo jutrišnji nastop na ledeniški uverturi drugi v karieri, v kakovostnem smislu pa gre za premiero, pravi članica SK Gorica: ”Pred tremi leti sem tja šla le nabirat izkušnje. Tokrat sem v veleslalomu tako dobro pripravljena kot še nikoli. Treningi so pokazali, da je Ana Drev razred zase, kar je dobro, ker imamo vse ostale reprezentantke zgled, ki nas vleče naprej. Ostala dekleta smo precej izenačena. Enkrat je bila na treningih spredaj ena, enkrat pa druga. Prvi tek bo treba smučati preudarno in hitro, da se z visoko številko uvrstim v trideseterico, kar je moja osnovna želja. Če mi to uspe, bom v drugem teku napadla na vso moč in se skušala približati dvajseterici.”

Slovenske tekme smučarskega svetovnega pokala letos: biatlon Pokljuka (9. do 11. december), slalom in veleslalom za ženske (Maribor, 7. in 8. januar) in moške (Kranjska Gora, 4. in 5 marec), deskanje Rogla in telemark Krvavec (oboje 28. januar), ženski skoki Ljubno (10. do 12. februar) ter poleti Planica (23. do 26. marca).

Anine favoritinje za vrh so Avstrijka Eva Maria-Brehm, Italijanka Frederica Brignone in naša Ana Drev. Na sveže uradno upokojena Tina Maze bo že v novi službi ob progi, za mikrofonom TV postaje Eurosport. Med Slovenkami bodo na startu še Katarina Lavtar in Tina Robnik.

V slovenski moški ekipi za jutrišnji veleslalom na istem prizorišču sta Žan Kranjec in Miha Hrobat. Na startu bi moral biti namesto Hrobata član SK Dol Ajdovščina Štefan Hadalin, vendar ga je izdalo zdravje: “Med enim ostrejšim, a nič kaj ekstremnih zavojem na treningu me je zabolelo v hrbtu. Obnovila se mi je tri leta stara poškodba. S trenerjem in zdravnikom smo sklenili, da namenim dva tedna fizioterapiji in kondicijski vadbi brez smučanja ter kontrolnim pregledom. Če bo po tem ciklusu vse v redu, se bom pripravil na uvod v slalomski svetovni pokal 13. novembra v Leviju. Kljub trenutnim težavam sem optimist. Na treningih sem v veleslalomu zaostajal le za Žanom Kranjcem, v slalomu pa sem bil največkrat prvi,” je včeraj za PN povedal Hadalin, ki je še pred nekaj dnevi upal, da bo tudi na veleslalomu napadal uvrstitev v trideseterico. Kranjec bi moral biti vsaj deset mest višje. STA, IM


Najbolj brano