Bryanta Dunstona bi radi za štiri leta

Po številnih zapisih o morebitnem igranju Američana Bryanta Dunstona za slovensko reprezentanco se je konec tedna obširneje odzvala Košarkarska zveza Slovenije in potrdila pogovore. Od včeraj je v pogonu tudi B reprezentanca.

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo zelo verjetno  
okrepila z dvakratnim najboljšim obrambnim igralcem evrolige Američanom Bryantom Dunstonom.
Slovenska košarkarska reprezentanca se bo zelo verjetno okrepila z dvakratnim najboljšim obrambnim igralcem evrolige Američanom Bryantom Dunstonom. 

LJUBLJANA > Slovenska košarkarska reprezentanca se bo pred evropskim prvenstvom zelo verjetno okrepila z dvakratnim najboljšim obrambnim igralcem evrolige Američanom Bryantom Dunstonom, 29-letnim več kot dva metra visokim košarkarjem grškega Olympiacosa. Dunston je že potrdil, da bi igral za Slovenijo, slovenska zveza pa je sprožila postopek izredne naturalizacije.

“Poudaril bi, da je Američan sodelovanje obljubil za štiriletno obdobje, v nasprotju z nekaterimi namigi ne bo prejel nobenega denarnega nadomestila. Prepričan sem, da ga bo, če bo postopek naturalizacije uspešen, zaradi simpatičnosti, metanja za vsako žogo in neustrašnosti vzljubil vsakdo, ki trenutno še ni prepričan o smiselnosti njegovega prihoda,” je včeraj preko sporočila za javnost pojasnil selektor Jure Zdovc, in dodal: ”Sam sem pred 14 dnevi odšel v Pirej in ko se je izkazalo, da je ameriški krilni center zainteresiran za sodelovanje, sem KZS prosil za uradno sprožitev vseh možnih postopkov, da bi Dunston lahko zaigral že na letošnjem eurobasketu."

Dunston je v minuli sezoni v evroligi v povprečju dosegal 7,1 točke in 4,4 skoka na tekmo.

Včeraj je začela priprave košarkarska B-reprezentanca. Pod vodstvom selektorja Rada Trifunovića bo najprej vadila v Kranjski Gori. Tako kot lani jo tudi letos čaka turneja po Kitajski. B ekipa bo za nekatere košarkarje tudi odskočna deska za priključitev A reprezentanci. Primorski člani so Mitja Nikolić (Praga), Matej Rojc (Krka) in Luka Rupnik (Olimpija). RM


Najbolj brano