Bronx v igri 35 minut

Čeprav je primorski derbi v Tolminu pomenil dvoboj predstavnikov vrha (domači Puntar) in dna (Bronx), so Škofjloti favoritu pretili kar 35 minut. Puntar : Bronx 6:3 (3:2).

Nogometaši Puntarja (v rumenem) so šele v končnici strli odpor Bronxa. Foto: Simon Maljevac
Nogometaši Puntarja (v rumenem) so šele v končnici strli odpor Bronxa. Foto: Simon Maljevac

TOLMIN >Po dveh prepričljivih pokalnih zmagah so poznavalci futsala pričakovali, da bo Puntar v domači dvorani brez težav premagal škofijski Bronx tudi v prvenstvenem obračunu, a so se morali Tolminci za zmago močno potruditi.

Dvorana ŠC Tolmin, gledalcev 100, sodnika Sakelšek (Lovrenc na Dravskem polju), Milošič (Ptuj); Strelci - 1:0 Hozjan 6, 2:0 Čujec 10, 3:0 Kragelj 11, 3:1 Čuk 13, 3:2 Felda 16, 3:3 Zajc 34, 4:3 Čujec 35, 5:3 Vidič 38, 6:3 Rutar 40).

Zanimiv obračun tekmecev, ki sta moštvo močno pomladila, je bil odločen šele v zadnjih minutah. Po polovici prvega polčasa je sicer vse kazalo, da bodo favoriti gladko slavili. Že v 11. minuti je kapetan Puntarja Igor Kragelj po lepi akciji povišal na 3:0 in okronal boljšo igro svojega moštva v uvodnem delu tekme.

Pri Škofjotih je bil najbolj razigran kapetan Nik Zajc, ki pa v 13. minuti ni uspel ukaniti domačega vratarja Žana Logarja. Ta je do odmora vendarle moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Obakrat pa so gostje dosegli zadetek po ostrih predložkih.

1. SFL, 8. krog - Puntar : Bronx Škofije 6:3 (3:2), Litija : Oplast 5:1, Velike Lašče : Benedikt 6:1, Sevnica : Dobovec Pivovarna Kozel 1:3, Maribor : Extrem 4:1. Vrstni red - Dobovec 21, Puntar 17, Litija 16, Oplast 14 Extrem, Maribor 13, Sevnica 9, Velike Lašče 5, Bronx 4 Benedikt 3.

Začetek drugega polčasa je minil ob premoči Puntarjev. Na obeh straneh se je po enkrat zatresla vratnica, do spremembe izida pa ni prišlo vse do 34. minute, ko je Zajc s prostega strela z močnim udarcem poskrbel za izenačenje. Domačine je tretji prejeti zadetek dokončno podžgal in že čez dobro minuto se je Patrik Čujec lepo otresel svojega čuvaja in zadel za 4:3. Dokončno je odpor gostov s pravim evrogolom dve minuti pred koncem strl Žiga Vidič.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano