Bronasti Petrič

Dramatičen razplet polfinala v štafetnem zbijanju je razžalostil edinega primorskega reprezentanta Anžeta Petriča, ki bo svoji bogati zbirki priznanj z največjih tekmovanj dodal “le” bronasto medaljo.

Italijana sta se veselila, Slovenca (Petrič je desno)  pa ne. Foto: Simon Maljevac
Italijana sta se veselila, Slovenca (Petrič je desno) pa ne. Foto: Simon Maljevac

REKA > “Z Alešem sva se pred nastopom pogovarjala o dosežku, ki naju bi moral popeljati v finale in menila, da bo 55 točk dovolj. Dosegla sva še točko več, a to na žalost ni zadostovalo za neposredno uvrstitev v boj za zlato odličje,” je v slačilnici balinarske dvorane na Reki dejal Anže Petrič.

> Je težko sprejeti dejstvo, da tako vrhunski rezultat ni dovolj za finale?

“Pred nastopom bi z 99-odstotno gotovostjo dejal, da bo to dovolj. Prvič v zgodovini velikih tekmovanj se je zgodilo, da s takšnim rezultatom ne napreduješ v finale. Po najinem prvem nastopu sva bila sicer malce nervozna, a sva pričakovala nastop v finalu. Očitno se tudi v balinanju dogajajo neverjetne stvari.”

> Se je bilo težko pripraviti na dodaten nastop?

“To dodatno zbijanje bi primerjal s streljanjem enajstmetrovk pri nogometu. Nikoli ne veš, kako se bo razpletlo. Psihično in fizično sva bila dobro pripravljena, tako da glede tega ni bilo težav. Aleš je že v prvi minuti zgrešil prvo kroglo, tako da sva se hitro znašla v minusu. Nato sva še malce pospešila in izgubila natančnost.”

> Kako je razplet komentiral vaš novi klubski kolega Mana?

“Iz Hrasta se selim v italijanski Borgonese, kjer bom v štafetnem zbijanju nastopal ravno skupaj z Mano. Tokrat sem mu pač moral čestitati. Čeprav se tudi s Hrvatoma Brnićem in Miličevićem dobro razumem, bom v velikem finalu stiskal pesti za novega soigralca.”

SM


Najbolj brano