Brezzobi kozli zakopani v velenjski rudnik

Statistika je včasih hudo varljiva. Večja posest žoge na igrišču lahko pove veliko ali malo, v tem primeru malo. Koprčani so po statistiki prevladovali na igrišču, a vendarle doma doživeli pravi potop, ki s sabo prinaša novo menjavo trenerja.

Senijad Ibričić (v dvoboju s tekmecem iz Velenja) je bil v 
soboto še najbolj razpoložen koprski igralec.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Senijad Ibričić (v dvoboju s tekmecem iz Velenja) je bil v soboto še najbolj razpoložen koprski igralec.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Seveda je bila zamenjava na klopi pričakovana, saj je bil Oliver Bogatinov predviden kot dežurni gasilec za dve tekmi, poslovil pa se je z visokim porazom. Na jutrišnjem treningu naj bi svoje zamisli že uveljavljal novi trener Igor Pamić.

Kaj se je v teh nekaj borih dneh po tekmi v Novi Gorici tako spremenilo, da so se v soboto kozli po igrišču vlekli skoraj kot razbita vojska, so se spraševali tudi maloštevilni gledalci na stadionu. Pa niti Rudar, kljub izdatni zmagi, ni deloval pretirano prepričljivo. Seveda jim je vse delo olajšala brezkrvna domača ekipa, v kateri so igrali vsi trije zvezdniški prvokategorniki.

Prihajajo Rusi?
Že nekaj dni se v Kopru govori o možnosti, da bi v FC Koper vstopili tuji investitorji. Šlo naj bi za ruski kapital. Po naših podatkih naj bi bili v soboto na Bonifiki tudi predstavniki potencialnih investitorjev.

Velenjčani so se postavili presenetljivo napadalno (4-3-3). Bojan Vručina, eden od najbolj razpoloženih knapov, je koprska vrata ogrozil že v drugi minuti tekme iz prostega strela, a je domači vratar Vasja Simčič, ki ni imel velike pomoči obrambe, žogo izbil v kot. Domači so vrnili prek Mateja Pučka (na tribuni je imel dva španska navijača, ki jima je po tekmi podaril dres) v deseti minuti, potem je bila vrsta na vratarju gostov Mateju Radanu, ki je ubranil strel Danielu Pranjiću. Toda gosti so zgodaj načeli domačo mrežo. S prostega strela z roba kazenskega prostora je strel Vručine našel pot skozi živi zid. Anže Pišek je kmalu zatem zatresel še vratnico, nato pa je svoj prvi zadetek dosegel hrvaški nogometaš Dominik Glavina, ki je osamljen pred Simčičem žogo potisnil v mrežo. Izidi polčasa je sicer v pravem trenutku postavil Zlatan Muslimović. Koper je iztržil več, kot je sejal, zadetek pa je zbudil nekaj upanja za morebiten preobrat.

Luka Koper : Rudar 1:4 (1:2)
Stadion Bonifika, gledalcev 350, sodnik Bukovec (Lendava) 6,5. Strelci - 0:1 Vručina (16), 0:2 Glavina (21), 1:2 Muslimović (34), 1:3 Glavina (69), 1:4 Glavina (74).
Luka Koper: Simčič 5,5, Andrejašič 5 (od 46. Horvat 5), Sikošek 5, Gregov 5, Datković 5,5, Kokorović 5, Pučko 5,5, Pekuson 5,5 (od 60. Štromajer 5,5), Ibričić 6, Pranjić 5,5, Muslimović 5,5. Trener: Oliver Bogatinov.
Rudar: Radan 6,5, Bolha 6,5, Zec 6, Grgić 6, Mužek 6, Pišek 6,5, Babić 6,5, Lotrič 6,5, Glavina 7,5 (od 79. Krcić-), Vručina 7, Mary 6(od 86. Eterović-). Trener: Slobodan Krčmarević.
Rumeni kartoni: Gregov, Ibričić; Glavina, Pišek.

Toda hitro se je pokazalo, da Koprčani preprosto niso v igri in da so nevarni še samemu sebi - dvakrat sta lastno mrežo ogrozila Toni Datković (njegovo premočno podajo proti vratarju je Simčič komaj ukrotil) in Gregor Sikošek. Res da so imeli v 62. minuti Koprčani po zmedi v gostujoči obrambi priložnost za izenačenje, vendar se Pučko sam pred vratarjem (spet) ni najbolje znašel. “Po dveh hitro prejetih zadetkih se je bilo težko vrniti v igro. Če bi Pučko izkoristil veliko priložnost za izenačenje, bi se morda še kaj drugače zasukalo,” je menil domači trener Oliver Bogatinov. Od tedaj je tekma dokončno šla samo še v eno smer. Nekdanji kanarček Mitja Lotrič (že v prvem polčasu bi se lahko vpisal med strelce, vendar je Simčič odlično ubranil zahteven strel) je s desne strani našel Glavino, ki je spet stresel Simčičevo mrežo. S hat trickom je Glavina dokončal delo le pet minut zatem, ko je izkoristil podajo Klemna Bolhe in z volejem zabil žogo pod prečko. Tedaj je že precej razočaranih gledalcev zapustilo stadion, tudi na igrišču so akterji bolj ali manj le še čakali konec tekme. Koper bi sicer lahko v končnici tekme znižal izid, a je Radan nekako odbil strel Ibričića, ki si edini v koprskih vrstah zasluži pozitivno oceno.

Plus: Težko bi v razglašeni igri našli kaj pozitivnega. Minus: Koprčani so na trenutke delovali, kot da prvič igrajo skupaj. Kako je možen tak padec?

“Od prve minute smo bolje stali na igrišču. Koper ima izjemno ekipo, izjemne posameznike, toda mi smo potrdili, da se lahko enakovredno merimo z najboljšimi ekipami v ligi,” je povedal trener gostov Slobodan Krčmarević.

ROK MAVER


Najbolj brano