Brez tuje pomoči

Nogometaši Gorice bodo danes ob 10. uri v športnem parku pričeli s pripravami na novo sezono, ki bo v vseh pogledih zahtevna.

Predsednik ND Gorica Hari Arčon (drugi z leve) se je s 
sodelavci že takoj znašel pred visokimi ovirami. Foto: Leo Caharija
Predsednik ND Gorica Hari Arčon (drugi z leve) se je s sodelavci že takoj znašel pred visokimi ovirami. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA >Odprtih vprašanj je še precej. V tem se goriško poletje pretirano ne razlikuje od prejšnjih treh ali štirih. Nova klubska uprava je ugriznila v kislo jabolko, pri čemer se bo morala pri reševanju nastalih težav zanesti predvsem na lastne sile in sposobnosti. Zunanje pomoči ne bo. Stečaj Parme pomeni, da bo Gorica ostala brez predvidene športne terjatve od italijanskega kluba, s katerim se je povezala pred dvema letoma.

“Potihem smo vseeno upali, da se bo našel kupec italijanskega kluba. Parmin dolg do Gorice je približno 700.000 evrov. Vemo, kaj bi ta denar pomenil našemu klubu. Seveda smo bili pripravljeni na slabši scenarij, ki ne spreminja naših izhodišč, vključno s postopno sanacijo dolga. V predvidene finančne okvire sodijo tudi prilagojene pogodbe. Prioriteta je seveda domače igralsko jedro, ki je s strokovnim štabom klubu zagotovilo obstanek v prvoligaški druščini. Šele ob morebitnih odhodih bomo iskali alternativne rešitve. Se bodo pa treningom priključili nekateri bivši igralci Gorice, ki za zdaj še nimajo pogodbe za novo sezono,” je pojasnil predsednik Nogometnega društva Gorica Hari Arčon.

Po stečaju Parme so igralci, ki jih je bivši italijanski prvoligaš posodil Gorici, prosti. Med njimi so tudi Alen Jogan, Amedej Vetrih in Matija Širok, za katere naj bi Novogoričanom pripadla nesojena odškodnina. Jogan bo po Arčonovih besedah ostal v Novi Gorici, Vetrih in Širok pa tako kot nekateri soigralci še tehtata ponudbe. Tudi sicer naj bi bil v kadrovske zadeve odslej precej bolj vpet strokovni štab v navezi z upravnim odborom kluba.

Športnega direktorja kot tudi morebitnih novih povezav s tujimi interesenti po vzoru Parme do nadaljnjega ne bo. Je pa ND Gorica dobilo direktorja. Vlogo je prevzel Sebastjan Komel, ki se je pred tednom dni priključil novi vodstveni ekipi. Nekdanji nogometaš Gorice, ki je včeraj zastopal klubske barve na žrebu prvoligaških parov za novo sezono, bo zadolžen predvsem za marketinške dejavnosti. ALEŠ SORTA


Najbolj brano