Brez prve divizije

Pred kratkim se je v Torinu končalo svetovno prvenstvo v namiznem nogometu, na katerem je za slovensko reprezentanco tekmovalo tudi pet Primorcev. Obema reprezentancama se ni uspelo prebiti v prvo divizijo.

Na fotografiji z leve: Petra Hvala, Patricija Pantelič, Leja 
Skalički, Jana Rožac, Marijana Sabolič, Tjaša Kogovšek in 
Rok Slokar. Foto: Tjaša Kogovšek
Na fotografiji z leve: Petra Hvala, Patricija Pantelič, Leja Skalički, Jana Rožac, Marijana Sabolič, Tjaša Kogovšek in Rok Slokar. Foto: Tjaša Kogovšek

TORINO >Na svetovnem prvenstvu (SP) v namiznem nogometu v glavnem mestu Piemonta so v slovenski reprezentanci igrali Primorci Matej Vidergar, David Presl, Jana Rožac ter Rok Slokar (vsi iz koprskega kluba Bela tema) in Tomaž Čoha iz ajdovskega društva Črn plamen.

Cilj moške reprezentance, ki je na SP nastopila sedmič, je bil preboj v prvo divizijo - med 16 najboljših. Slovenci so v kvalifikacijah premagali Bolgarijo in Španijo, a jih je v četrtfinalu izločil favorit - Slovaška, ki si je z zmago v drugi diviziji priborila napredovanje v prvi kakovostni razred svetovnega namiznega nogometa. Posamično so Slovenci izpadli v kvalifikacijah.

Slovenska ženska reprezentanca je na SP nastopila prvič. V kvalifikacijah je presenetljivo premagala Portugalke in Nizozemke. Napredovanje v prvo skupino 12 najboljših reprezentanc v skupini z močnejšimi Dankami, Švicarkami in Američankami se ni šlo, a so nato Slovenke zmagale v drugi jakostni skupini in zasedle 13. mesto. Svetovne prvakinje so Francozinje, ki so bile v finalu boljše od Avstrijk. Jana Rožac se je v dvojici uvrstila v šestnajstino finala, posamično pa na 17. mesto. V 16 disciplinah je sicer tekmovalo 33 državnih reprezentanc z več kot 600 člani.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano