Brez predaha

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela s pripravami na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji. Slovenski selektor Andrea Giani je v Kranjski Gori zbral trinajst odbojkarjev.

Slovenci spet skupaj - novi cilj je Varna!
Slovenci spet skupaj - novi cilj je Varna! 

KRANJSKA GORA > Odbojkarje, za katerimi je izjemno uspešen nastop v evropski ligi, v kateri so nanizali kar dvanajst zmag in si obenem priigrali tudi nastop v svetovni ligi, zdaj čaka še evropsko prvenstvo. V skupini C bodo v Varni igrali proti Belorusom, s katerimi so se dvakrat pomerili v letošnji evropski ligi, proti aktualnim svetovnim prvakom Poljakom ter Belgijcem, ki bodo v prihodnji sezoni igrali v elitni skupini svetovne lige.

Italijanski strateg na slovenski klopi, Andrea Giani, bo v Bolgarijo odpeljal štirinajst odbojkarjev, na pripravah pa jih ima za zdaj na voljo trinajst: Dejana Vinčića, Gregorja Ropreta, Tineta Urnauta, Alena Šketa, Jana Pokeršnika, Jana Klobučarja, Alena Pajenka, Uroša Pavlovića, Janija Kovačiča in Mitjo Gasparinija, v izbrano vrsto pa se je po poškodbi roke vrnil Danijel Koncilja. Prvič v letošnji sezoni se je ekipi priključil Matevž Kamnik, ki se po operaciji kolena vrača na parket, Miha Plot pa je zamenjal Klemna Hribarja, ki se je moral zaradi službenih obveznosti reprezentančnemu dresu za zdaj odpovedati. Na prvem treningu je manjkal Klemen Čebulj, ki bo z izbrano vrsto treniral že danes, Jan Kozamernik in Tonček Štern pa se z mladinsko reprezentanco pripravljata na septembrsko svetovno prvenstvo.

Nekoliko spremenjen je tudi strokovni štab, saj bosta selektorju namesto Mattea DeCecca, ki bo ob Gianijevi odsotnosti vodil treninge italijanskega prvoligaša Verone, ter Gašperja Ribiča, ki vodi slovenske prvakinje, kamniški Calcit, pomagala eden od članov strokovnega vodstva Verone Giorgio Bissoli in nekdanji slovenski reprezentant Samo Miklavc. Z reprezentanco bodo še naprej sodelovali statistik Roberto Ciamarra, kondicijski trener Oscar Berti in fizioterapevt Marko Macuh. RN


Najbolj brano