Brez naprezanja do zmage

Portorožani so v sinočnji zadnji dvoboj 17. kroga v 1. SKL proti Mariborčanom vstopili kot favoriti in to vlogo s prepričljivo zmago tudi potrdili. Maribor Nova KBM : Portorož 54:73.

Miha Markič (levo) in Alen Hodžić sta bila najboljša strelca Portoroža v Mariboru. 
 Foto: Simon Maljevac
Miha Markič (levo) in Alen Hodžić sta bila najboljša strelca Portoroža v Mariboru.  Foto: Simon Maljevac

MARIBOR > Gostujoča ekipa je večino dela opravila že v prvem polčasu ter do konca dvoboja mirno nadzirala rezultat.

Že solidne uvodne minute prve peterke, v kateri so ob odsotnosti poškodovanih veteranov Saša Ožbolta in Stipeta Modrića svoje mesto našli Jure Močnik, Vjeko Petrović, Alen Hodžić, Miha Markič in prebujeni Jure Besedič, so napovedale, da so Portorožani v štajersko prestolnico pripotovali z veliko željo po polnem izkupičku. S trojko organizatorja igre Močnika so ladjarji povedli z 12:7, po treh zaporednih trojkah Močnika, Čigoje in Hodžića pa so gostje prvo četrtino končali s 13 točkami prednosti.

ŠD Lukna, gledalcev 300, sodniki: Majkić (Hrastnik), Škrbec (Kranj), Benko (Ljubljana); četrtine - 11:24, 19:21, 8:15, 16:13. Maribor NKBM: Rožanc 9 (2:1), Kodrič 2 (2:2) Matijevič 6 (4:4), Lulić 2, Kosič 5, Ruphin 7 (7:1), Mlakar 2, Šarkinović 5, Vezonik, Čebašek 2 (2:2), Lopačić 14 (4:1). Trener: Andrej Kuzma. Portorož: Barbarič 4, Močnik 10 (2:2), Borse 2, Petrović 5, Modrić, Čigoja 9 (1:1), Buda 6, Hodžić 15, Besedič 6 (2:1), Katonar, Markič 16 (4:3). Trener: Konstantin Subotić. Osebne napake: Maribor 18, Portorož 20; prosti meti: Maribor 21:12, Portorož 11:9; trojke: Maribor 19:5, Portorož 33:12 (Hodžić, Markić po 3, Čigoja, Močnik po 2, Besedič, Petrović po 1); skoki: Maribor 31, Portorož 44.

Tudi začetek druge četrtine je minil v znamenju prvega portoroškega ostrostrelca Hodžića, ki je z dvema trojkama Portorož v 12. minuti popeljal do vodstva s 30:13. Zdesetkani domačini so se nato malce predramili in za nekaj časa zaustavili “rafale” gostov z razdalje. Kljub temu je gostom 15 točk prednosti ob odhodu v slačilnico omogočilo mirno nadaljevanje tekme.

Portorožanov visoko vodstvo ni uspavalo, zato pomlajena domača ekipa kljub bojeviti predstavi tudi v drugem polčasu ni imela nobenih možnosti za preobrat. V trenutkih, ko je gostom popustila zbranost pri metu, je svoje delo opravila čvrsta obramba, ki je domačinom v tretji četrtini dovolila le osem točk, v zadnjih desetih minutah pa so košarkarji le bolj ali manj čakali na zadnji pisk sirene. “Glavnino dela na poti do pomembne zmage smo opravili v obrambi, ki je skozi ves dvoboj delovala na visoki ravni. Pomembno delo pod košem sta poleg centrov opravila tudi Markič in Čigoja. V napadu smo si privoščili nekaj napak, a smo kljub temu nadzirali potek dvoboja. Vesel sem, da smo tudi na gostovanju tekmo mirno pripeljali do konca,” je svoje moštvo za prikazano pohvalil trener Konstantin Subotić.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano