Brez lige za prvaka

Nocojšnja tekma 21. kroga prva SKL proti gostom iz prestolnice se za košarkarje Sixt Primorske ni končala po željah. Pot do četrtfinala bodo tako morali iskati skozi ligo za obstanek.

Zimska okrepitev Primorske Aleksandar Ćapin je ostal na 
strelski ničli, desno Brandon Jefferson, eden ključnih igralcev 
Olimpije. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Zimska okrepitev Primorske Aleksandar Ćapin je ostal na strelski ničli, desno Brandon Jefferson, eden ključnih igralcev Olimpije. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Niti gostovanje košarkarjev Union Olimpije ni napolnilo osnovnošolske dvorane na Bonifiki, med vidnejšimi imeni med gledalci sta bila tudi Goran Jagodnik in Marinko Dragić, oče košarkarskih bratov Gorana in Zorana.

Pomembnost dvoboja je vidno vplivala na domače košarkarje, ki so v uvodnih minutah zgrešili nekaj izrazitih priložnosti in odprtih metov, a so kljub temu s koši Nikole Gajića in Nejca Zupana prvo četrtino zaključili s petimi točkami naskoka. Ljubljančane, pri katerih je celoten dvoboj na klopi presedel prvi center Nikola Janković, je v igri držal ameriški dvojec Brandon Jefferson - Devon Oliver, svoje pa je naredila tudi conska postavitev v obrambi, za katero Koprčani niso našli prave rešitve. Natančnega, a živčnega Dudo Sanadzeja, je trener Aleksander Sekulić hitro posadil na klop, med ostalimi košarkarji pa ni bilo posameznika, ki bi znal povezati domače vrste. Zupan je z dvema trojkama sicer prekinil petminutni strelski mrk Primorske, toda kar deset izgubljenih žog in zgolj 37-odsoten met iz igre domačinov je tehtnico pošteno nagnilo na zeleno-beli mlin in Sekulić je imel med glavnim odmorom svojim izbrancem marsikaj povedati.

Sixt Primorska : Olimpija 81:87

Dvorana OŠ Bonifika, gledalcev 350, sodniki: Španič (Postojna), Zupančič in Pipan (oba Ljubljana); četrtine: 22:17, 11:24, 13:23, 35:23.

Sixt Primorska: Radulović 6, Ožegovič 1, Sanadze 15, Zadnik 9, Petrović 2, Kosi 11, Zupan 18, Morina 6, Gajić 13. Trener: Aleksander Sekulić.

Union Olimpija: Barbarič 6, Bubnić 16, Pelko 8, Milošević 10, Jefferson 9, Jurček 2, Hrovat 16, Oliver 20. Trener: Gašper Okorn.

Njegovi nasveti niso obrodili sadov, saj so se gostje še naprej z lahkoto sprehajali pod domači koš in so v 23. minuti po hitrem protinapadu Koprčana v vrstah Olimpije Gregorja Hrovata pobegnili na najvišjo prednost. Semafor je kazal izid 35:52. S fanatičnim presingom so se domačini minuto pred koncem približali na 74:79, a so zmaji ohranili mirno kri.

Tako je Sixt Primorska še pred zadnjim krogom rednega dela prvenstva ostala brez mesta v ligi za prvaka, čaka jo nadaljevanje sezone v ligi za obstanek.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano