Brez denarja ne bo licence

Nejasen položaj v Parmi se s čakanjem vred odraža tudi v Nogometnem društvu Gorica. Predsednik Robert Vrtovec se nadeja pozitivnega razpleta zgodbe oziroma denarnega priliva, s katerim bi se rešil italijanski prvoligaš, upniki pa bi bili poplačani.

Nogometaši Gorice (v modrih dresih) bodo prvenstvo  nadaljevali z Mariborom prihodnjo soboto. Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice (v modrih dresih) bodo prvenstvo nadaljevali z Mariborom prihodnjo soboto. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Sredin sestanek v Parmi naj bi prinesel ustna zagotovila, da bo ND Gorica ob nestrpno pričakovani denarni transakciji na prednostnem seznamu pri poravnavi računov za igralci in uslužbenci Parme. Če denarja ne bo, potem bo tudi novogoriški klub v sedanjem ustroju težko preživel. Vprašljiva je prihodnja prvoligaška sezona oziroma pridobitev licence. Zanjo mora klub poravnati obveznosti iz koledarskega leta 2014 oziroma vsaj prejeti podpis igralcev in drugih uslužbencev v klubu, da je ND Gorica izpolnila svoje dolžnosti iz pogodb.

V Parmi se na računih igralcev in zaposlenih tudi v četrtek ni nič spremenilo. V soboto bo tudi jasno, če bodo izpolnjeni pogoji za tekmo z Udinesejem. V blagajni Parme naj bi ostalo zgolj 40 tisoč evrov, kar pa za organizacijo tekme ni dovolj. Agencija, ki klubu zagotavlja varnostnike, že dalja časa ni dobila plačila, zato ne more zagotoviti osebja. Ena izmed rešitev je igranje pred praznimi tribunami. V javnost je prišlo nekaj konkretnih podatkov o dolgu: zaostale plače znašajo 16 milijonov evrov, od tega 8,5 milijona za igralce in zaposlene, 7,3 milijona za prispevke.

Marčevski rok se nezadržno bliža. Po dostopnih podatkih nekateri goriški akterji niso pripravljeni dati soglasja, dokler ne bodo dobili (dela) poravnanih obveznosti za lani. “Če bi nam nakazali ves denar, ki nam ga dolgujejo iz Parme, bi poravnali vse zaostale obveznosti, vključno z letom 2014. Še kaj denarja bi nam ostalo. Ob ugodnem razvoju dogodkov lahko računamo, da bi svoj dolg Parma poplačala postopoma,” je za PN povedal Robert Vrtovec, ki se je sestal z odgovornimi v klubu, ne pa tudi s predsednikom Giampierom Manentijem.

Manevrskega prostora, če obetanega denarja iz Parme ne bo, je malo. “Imamo še terjatve od nekaterih realiziranih prestopov pa do bivšega pokrovitelja.Bilanca je pozitivna, a težavo predstavlja, da nismo likvidni. Za drugi del sezone smo podpisali pogodbo z novim pokroviteljem. Upam, da se bo držal dogovorjenega. Ko smo se predlani pogajali s Parmo, nihče ni mogel predvideti, da bo italijanski prvoligaš zašel v takšno stisko,” je pojasnil Vrtovec, ki pravi, da bo treba goriško nogometno zgodbo ob morebitnem stečaju Parme zastaviti v drugačnih okvirjih.

Kar zadeva morebitne dogovore o sodelovanju z novim italijanskim prvoligašem (Sampdoria, Juventus), športni direktor Michele Dal Cin ni postregel z novostmi. Je pa v klub prišla ponudba za Alena Jogana. Zainteresirani klub je šestouvrščeno moštvo romunskega prvenstva, Botosani, ki bi želel skleniti triletno pogodbo. Vprašanje je, če bo prišlo do dogovora vpletenih strani. Jogan ima namreč status posojenega igralca Parme. Sicer naj bi se goriški kapetan po lažji poškodbi danes spet priključil treningom. Na seznamu poškodovanih pa je zaradi zvina gležnja pristal Luka Majcen.

Novogoričani bodo teden dni pred začetkom spomladanskega dela prvenstva, v katerem se bodo prihodnjo soboto pomerili z Mariborčani v Ljudskem vrtu, odigrali še eno pripravljalno tekmo. Jutri se bodo v Poreču soočili z gostitelji, Jadranom, ki tekmuje v 4. hrvaški ligi zahod.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano