Brez ambicij po napredovanju

Podprvaki druge košarkarske lige so novo sezono začeli z zmago proti Parkljem, eni od okrepljenih ekip, ki si prav tako želi na vrh. Mesarija Prunk je novo sezono začela s precej prevetreno ekipo, a z istim trenerjem.

Tako je bilo na prvi tekmi proti Parkljem minulo soboto Foto: Kk Mesarija Prunk
Tako je bilo na prvi tekmi proti Parkljem minulo soboto Foto: Kk Mesarija Prunk

SEŽANA > Kraškega drugoligaša še naprej vodi Igor Thaler, ki je v minuli sezoni pripeljal organizatorja igre Aljaža Korošca, krilnega centra Milana Kovačevića ter branilca in strelca Matica Urbasa. Slednji je edini od trojice ostal v Sežani, medtem ko sta prva dva odšla v ljubljanske Parklje. Kovačević je bil eden najboljših igralcev druge SKL v sezoni 2016/17, zato so se zanj zanimali tudi prvoligaški klubi. Kazalo je sicer, da bo ostal v Sežani, a je slednjič ob pomanjkanju ambicij izbral ljubljansko moštvo. Nadomestil ga je 201-centimetrov visoki Matic Sirnik, ki je bil zadnji dve sezoni član Grosupelj, ki so znižale proračun. Od tam so prišli še trije ostali sežanski novinci. 25-letni Luka Grum, ki je bil minulo sezono prvi strelec dolenjskega drugoligaša, lahko pa igra na položaju branilca ali krila. Med novimi močmi je tudi izkušeni organizator igre Dejan Milašinović, ki je prejšnjo sezono začel v prvoligašu Tajfunu.

Vsi so na prvi tekmi potrdili vloge nosilcev. Kadrovanje Sežancev se sicer ni razpletlo povsem po željah in načrtih. 22-letni in 195 cm visoki Novogoričan Taras Velikonja Grbac je sezono končal še pred njenim začetkom, saj zaradi zdravstvenih razlogov ne bo stopil na igrišče. Tik pred začetkom sezone pa si je vsaj do novega leta premor zaradi slabše pripravljenosti vzel domači center Mirnes Husić, zato so se v Sežani tik pred prvenstvom dogovorili še z 27-letnim 206-centimetrov visokim centrom Luko Dimcem, bratom zlatega reprezentanta Žige, ki je bil vsaj leto dni izven tekmovalnega pogona, nazadnje pa je igral v Celju.

Mesarija Prunk v sezoni 2017/18: Miha Brundula, Luka Dimec, Vito Furlan, Luka Grum, Žiga Kukanja, Jan Mahne, Alen Mevla, Dejan Milašinović, Matic Sirnik, Žiga Škrinjar, Kristjan Stepančič, Žiga Šturm, Matija Trampuž Kokoravec, Matic Urbas, Taras Velikonja Grbac.

V dveh sezonah, od kar je v drugi ligi, je sežanska ekipa obakrat bila pod vrhom - predlani tretja, lani pa druga. Letos jih mnogi uvrščajo v ožji nabor ekip za sam vrh. “Napredovanje ni realno,” kar takoj pove vodja športnega programa Marko Likar, in dodaja: “Naš proračun je vsa leta isti. Cene igralcev so se res spustile, vendar pa imajo druga moštva večje proračune in zaledje. Prehitevati se ne da in se ne izplača. Želimo se uvrstiti pri vrhu tekmovanja, tako kot minula leta, kar letos pomeni tudi igranje med štirimi najboljšimi ekipami v ligi za napredovanje.”

Nekateri odhodi so se zgodili že proti koncu sezone, po koncu pa je ob zgoraj omenjenih klub zapustil Postojnčan Gašper Jordan Rojko, ki je slednjič pristal pri someščanu, trenerju Andreju Žaklju v prvoligašu Šentjurju. Jaka Strnad je prevzel druga dela v klubu, medtem ko je Aleks Gomezelj posojen v Novo Gorico. V moštvu sta med nosilci še Alen Mevla in Vito Furlan, iz drugega plana pa Žiga Kukanja in Miha Brundula. Ekipi so priključili še nekatere mlajše igralce.

ROK MAVER


Najbolj brano