Brez Erazma Lorbka na svetovno prvenstvo

Erazem Lorbek ne bo igral za slovensko košarkarsko reprezentanco na bližnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Težave s kolenom, izpustil je tudi zadnji turnir v Kaunasu, so prehude in po današnjem sestanku s selektorjem Juretom Zdovcem so se v reprezentanci odločili, da Lorbka ne bo v ekipi, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Erazem Lorbek Foto: Daniel Novakovic
Erazem Lorbek Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Odločitev so, potem ko je Lorbek opravil slikanje z magnetno resonanco, sprejeli danes zvečer na sestanku njegovega fizioterapevta, zdravniške službe, selektorja in vodstva KZS.

Danes popoldne je bil na zboru reprezentance v Ljubljani pred domačim turnirjem v Stožicah, ki se bo začel v četrtek, tudi Lorbek. Toda že takrat je bilo videti, da je njegov nastop vprašljiv, čeprav je košarkar v pogovoru z novinarji povedal, da je stanje njegovega kolena vendarle nekoliko boljše; 30-letni Ljubljančan je pred nekaj urami še izražal upanje, da bo pravočasno nared in da bo lahko pomagal ekipi, vendar je zdaj nov zdravniški pregled pokazal, da poškodba ni tako nedolžna.

Iz KZS so še sporočili, da še ni jasno, kakšne bodo nadaljnje aktivnosti v zdravstveni oskrbi košarkarja Barcelone, ter da je stanje poškodbe resno.

"Izkazalo se je to, na kar sem bil nek način pripravljen. Potihoma sem upal, da se to sicer ne bi zgodilo, a realnost je druga. Kljub vsemu moramo gledati naprej, imamo ekipo, s katero smo skupaj od prvega dne in ki ji maksimalno zaupam. Tem igralcem mora biti zdaj jasno, da nosijo še večjo odgovornost. Erazmu vseeno hvala za vztrajnost, na vsak način je želel biti zraven in srčno upam, da bo prihodnje leto lahko od prvega dne," je slabo novico sprejel selektor Zdovc.

"Minulo sredo smo se v Kranjski Gori z Erazmovim fizioterapevtom dogovorili, da ta zaradi težav s kolenom, ki se vlečejo že celo sezono, ne potuje v Litvo, temveč z njim opravi dodatne fizioterapije, če se stanje v treh dneh ne bo izboljšalo, pa takoj opravi slikanje z magnetno resonanco. V nedeljo smo od njegovega fizioterapevta dobili zagotovilo, da je oteklina uplahnila in da stopnjujeta treninge. Po vrnitvi reprezentance iz Litve smo dobili informacijo, da koleno kljub temu ni v zadovoljivem stanju, zaradi česar se je zdravniška služba KZS odločila, da opravi slikanje z magnetno resonanco. Ta je pokazala nestabilno okvaro hrustanca in obeh meniskusov in to takšne stopnje, da Erazem ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu," je zdravstveno stanje Lorbka predstavil reprezentančni zdravnik Marko Macura. Pojasnil je, da se bodo o zdravljenju dogovorili v naslednjih dneh, zelo verjetno pa bo potrebna artroskopska operacija.

STA


Najbolj brano