Brata Dragić gresta v Miami

Sinoči je potekel rok za prestop igralcev v košarkarski ligi NBA. Glavno vlogo je imel slovenski reprezentant Goran Dragić, ki bo kariero nadaljeval pri Miami Heatu. Skupaj z njim se na Florido seli tudi njegov mlajši brat Zoran.

Zoran in Goran Dragić Foto: Simon Maljevac
Zoran in Goran Dragić Foto: Simon Maljevac

NEW YORK > Zgodba o prestopu slovenskega reprezentanta in lani največjega odkritja lige NBA Gorana Dragića se je razpletla dobesedno deset minut pred dvanajsto. Ob 21. uri oziroma 15.00 po lokalnem času se je končal prestopni rok, prve novice o zamenjavi pa so v javnost pricurljale le nekaj minut prej.

Za usluge Gorana Dragića, ki ima letos povprečje nekaj čez 16 točk na tekmo, so se zanimali številni klubi. V zadnjih dneh so se pojavili Los Angeles Lakers, New York Knicks, Boston Celtic, Sacramento Kings, Houston Rockets, Indiana Pacers, na koncu pa so se v Phoenixu odločili za Miami Heat.

Phoenixu, kjer je Goran Dragić služboval zadnje dve leti, pred tem pa je bil član tudi med leti 2008 do 2011, je bil odhod 28-letnega Ljubljančana v interesu. Najprej zaradi dejstva, da je sam igralec dejal, da ne želi več igrati zanj, po drugi pa, ker bo Dragić po koncu sezone prost igralec. Tako je Phoenix zdaj zanj dobil lepo nagrado, sicer pa bi ostal brez vsega.

Po poročanju ameriških medijev naj bi Miami v zameno za brata Dragić Phoenixu odstopil štiri igralce - Dannyja Grangerja, Norrisa Cola, Shawna Williamsa in Jordana Hamiltona ter še dve možnosti izbora na naboru v prvem krogu.

Goran Dragić bo novo pogodbo podpisal šele po izteku zdajšnje, se pravi po koncu sezone, več ali manj pa je jasno, da bo s trikratnimi prvaki lige NBA (2006, 2012, 2013) podpisal večletno pogodbo, s katero bo najverjetneje postal najbolje plačani slovenski športnik v zgodovini. Govori se med 10 in 16 milijoni dolarjev na sezono.

Goran Dragić je prišel v klub, ki ga vodi ena najbolj prepoznavnih osebnosti v košarki - Pat Riley. Kot trener je bil petkrat prvak lige NBA, kot igralec enkrat, dvakrat pa kot vodja ekipe. Miami Heat je ravno pod njegovim vodstvom postal najboljša ekipa lige zadnjega desetletja - trikrat je bila prvak, dvakrat pa je izgubila v finalu, nazadnje lani proti San Antoniu. Zaščitni znak Miamija so bili LeBron James, Dwayane Wade in Chris Bosh. Zadnje dva sta še vedno v klub, James pa se je na začetku te sezone vrnil v Cleveland. Miami je trenutno osma ekipa vzhodne konference.

Poleg Dragića so pozornost pritegnili še nekateri drugi prestopi. Isaiah Thomas, dosedanji soigralec bratov Dragić, se seli v Philadelphio, Kevin Garnett se vrača v Minnesoto, Pablo Prigioni pa bo kariero nadaljeval v Houstonu.

STA


Najbolj brano