Braslovče - Luka Koper 3:2

Odbojkarice Braslovč so v tekmi 10. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:2 (-17, -12, 22, 21, 11).

Dajana Lucas in Tina Kaker Foto: Primožič/Fpa
Dajana Lucas in Tina Kaker Foto: Primožič/Fpa

BRASLOVČE > Zmagovite serije Koprčank je konec. Po devetih zaporednih gladkih zmagah se je končala v Braslovčah, kjer so naletele na razpoložene mlade Savinjčanke. A da bo tekma ponudila tak razplet, po dveh nizih ni pričakoval nihče. Če je kdo od domačih gledalcev razočaran zapustil dvorano po dveh nizih, ne bi bilo nič čudnega, saj so bile domače precej slabši tekmec, a so v tretjem vstale od "mrtvih" in zrežirale velik preobrat. S tem pa tudi osvojile dve zelo pomembni točki v boju za uvrstitev v modro skupino.

Sam začetek tekme je bil izenačen, Koprčanke so povedle s 6:3, toda nekaj napak v koprski vrsti in tri zaporedne točke danes izredno razpoložene Katje Mihalinec so v vodstvo popeljale Braslovčanke, ki so se nato držale do izida 14:14. Po servisih Marine Barič pa so gostje dosegle šest zaporednih točk in v nadaljevanju gladko dobile niz.

Mihalinčeva je svoji ekipi na začetku drugega niza s servisi priborila vodstvo, ki pa se je hitro stopilo. Predvsem zaradi servisov Sare Valenčič, ki je s štirimi zaporednimi točkami, zadnji dve sta bili z asom, svoji ekipi zagotovila vodstvo s šestimi točkami razlike (13:7), kar je domačim povsem vzelo voljo.

A le do tretjega niza, v katerem se je razigral domači blok. Trije zaporedni bloki Mihevčeve in eden Nike Markovič so zadostovali za vodstvo 6:1, domače so zanesljivo prednost držale vse do končnice. V njej so se gostje po uspešnem napadu Amande Bible približale le na točko zaostanka (21:22), toda da v nizu ni prišlo do preobrata, je z dvema zaporednima točkama poskrbela Markovičeva, piko na i pa je z blokom postavila Anja Hribernik.

Četrti niz je bil izenačen vse do drugega tehničnega odmora. Po njem pa so pobudo prevzele domače, z blokom Zale Zbičajnik so povedle 18:15. Gostje so postale nervozne, storile so nekaj napak, posledica pa je bil izgubljen niz in tie break. V njem so domače po točki Ane Marije Vovk povedle s 6:2, Baričeva je bila najbolj zaslužna za štiri zaporedne točke Koprčank, toda nato je reči v svoje roke prevzela Hribernikova, prispevala tri zaporedne točke za vodstvo 11:6, ki ga gostjam ni več uspelo izničiti.

Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 170, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Novak (Dvor).

Braslovče: Bednjanič, Turnšek, Podbregar, Zbičajnik 5, Rituper, Vovk 5, Jerman, Muhovic, Markovič 19, Mihevc 7, Marovt, Mihalinec 17, Vodlan 3, Hribernik 10.

Luka Koper: Barič 9, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 5, Ferlinc 13, D. Lucas 20, Kocet, Vedlin, Valenčič 17, Kaker 10, Flego.

STA


Najbolj brano