Branilci naslova padli v Novi Gorici

Že prvi krog nove sezone balinarske lige je postregel s kar tremi zanimivimi obračuni, medtem ko se bo o razpletu dvoboja med Hrastom in Aikeo bržkone odločalo za zeleno mizo.

Novogoriški Agrochem je v novo sezono vstopil z okrepljeno  
ekipo. Foto: Bk Agrochem
Novogoriški Agrochem je v novo sezono vstopil z okrepljeno ekipo. Foto: Bk Agrochem

NOVA GORICA > Okrepljena ekipa Agrochema je potrdila, da v novo sezono upravičeno vstopa z velikimi ambicijami. V novogoriški balinarski dvorani je gostovala škofjeloška Trata, ki letos lovi že peto zaporedno prvenstveno lovoriko, a se je po hudem boju morala domov vrniti praznih rok. Derbi kroga je bil vseskozi izenačen, pomembno prednost pred zaključkom dvoboja sta domačinom z zmago v štafeti zagotovila Klemen Sosič in Matija Povh. Omenjeni dvojec je v igri dvojic v krog iztržil točko proti Damjanu Sofronievskemu in Simonu Možini, uspešna je bila tudi domača trojka. S tem so si gostitelji že zagotovili najmanj točko, a se s tem niso zadovoljili. O končnem razpletu je odločala igra dvojic, v kateri je izkušeni Peter Ravbar v zadnjem obratu uspešno približal zadnji dve krogli in potrdil zmago Agrochema.

Vrnitev v superligo so z zmago obeležile Zabiče, ki so se morale proti neugodnim Sežancem zelo potruditi. Moštvi sta si razdelili točke tako v uvodnih klasičnih igrah, kot v hitrostnem zbijanju, v katerem se je s 44 točkami najbolj izkazal povratnik na slovenska balinišča v dresu Zabič David Šircelj. Domačini so do ključne prednosti prišli z zmagama Jožka Boštjančiča in Dinka Beakovića v natančnem zbijanju, bratska naveza David in Igor Šircelj pa je z zmago v štafeti vodstvo Zabič povišala že na 12:6. Kraševci se niso predajali in so z zmagami Gregorja Moličnika v enojki, dvojice Anton Fabec - Sebastjan Štoka ter trojke zbrali še šest točk, a je domačinom za zmago zadostoval uspešen nastop Jožka Boštjančiča in Igorja Širclja, ki sta v igri dvojic v krog zbrala kar 46 točk. Zanimivo je bilo tudi v Ljubljani, kjer so gostovali Postojnčani, ki so po zaostanku s 6:2 z zmagami Igorja Linića in Nika Švare v hitrostnem zbijanju izenačili, nato pa se je tehtnica ponovno nagnila na stran Krimovcev. Ti so s točkami Žige Šinkovca in Toneta Kosarja v natančnem zbijanju in štafete Erik Čeh - Žan Sodec povedli z 12:6 ter v zanimivi končnici zadržali prednost.

Superliga, 1. krog: Hrast : Aikea Antena 0:26, Agrochem : Trata 15:11, Zabiče : Skala 14:12, Krim : Postojna 17:9.

Obračun med Hrastom in Aikea Anteno ni bil odigran zaradi bolezni v kobjeglavskem taboru. O tem so bili po besedah predsednika kluba Davorina Furlana že v petek dopoldne obveščeni Portorožani, tekmovalna in sodniška komisija ter Balinarska zveza Slovenije, a so gostje in sodniki prišli na prizorišče, zato je zmaga brez boja pripadla Aikea Anteni, s čimer se Kobjeglavci najverjetneje ne bodo zlepa sprijaznili.SM


Najbolj brano