Božič in Taljat najhitrejša v kvalifikacijah v Španiji

Slalomisti na divjih vodah so te dni na tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu. Na olimpijski progi iz leta 1992 sta se izkazala Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila najhitrejša v kvalifikacijah dvojcev.

Slalomisti na divjih vodah so te dni na tekmi svetovnega 
pokala v Seu d
Slalomisti na divjih vodah so te dni na tekmi svetovnega pokala v Seu d'Urgellu. Na olimpijski progi iz leta 1992 sta se izkazala Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila najhitrejša v kvalifikacijah dvojcev. Foto: Nina Jelenc

SEU D'URGELL > V polfinale so se uvrstili še kanuisti Blaž Cof, Anže Berčič, Benjamin Savšek in Jure Lenarčič, kajakaši Janoš Peterlin, Peter Kauzer in Martin Srabotnik ter kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj.

Lepe uvrstitve so uvodni dan tekme v La Seu d'Urgellu dosegli tudi kanuisti. Blaž Cof je bil deveti, Anže Berčič deseti, Benjamin Savšek pa enajsti. Vsi so si polfinale priveslali s prvo vožnjo.

Špansko prizorišče je prvi dan slovenski ekipi prineslo deset polfinalnih nastopov. V konkurenci dvojcev sta s tekmeci suvereno opravila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta šele pred nekaj dnevi znova začela s treningi na divji vodi, saj se je Taljat v zadnjih dneh priprav v Riu de Janeiru poškodoval in opravljal le lažje treninge na mirni vodi.

V kvalifikacijskem nastopu sledi o poškodbi ni bilo, saj je primorski dvojec v cilj kot edini priveslal s časom pod 100 sekundami in bil nekaj več kot dve sekundi hitrejši od vseh tekmecev.

Lepe uvrstitve so uvodni dan tekme v La Seu d'Urgellu dosegli tudi kanuisti. Blaž Cof je bil deveti, Anže Berčič deseti, Benjamin Savšek pa enajsti. Vsi so si polfinale priveslali s prvo vožnjo. V drugo je izmed slovenskih kanuistov na progo moral le Jure Lenarčič, ki pa je bil nato četrti in se prav tako uvrstil v sobotni polfinale.

Po prvi kvalifikacijski vožnji si je napredovanje priveslal tudi kajakaš Janoš Peterlin, ki je bil 20. Razplet prve kvalifikacijske vožnje kajakašev je bil res presenetljiv, saj so še drugič na progo morali številni kajakaši, ki imajo zelo bogate zbirke kolajn. Med njimi so bili tudi Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Martin Albreht.

Kauzer in Srabotnik sta bila v drugo uspešna, saj sta postavila tretji oziroma peti čas, zataknilo pa se je Martinu Albrehtu, ki je bil 13., napredovalo pa je le deset najhitrejših v drugi vožnji.

Dve predstavnici bo Slovenija imela tudi v nedeljskem polfinalu kajakašic. Že v prvo je bila uspešna Eva Terčelj, ki je imela 17. čas, pravi kamen od srca pa se je v drugo odvalil Urši Kragelj, ki je bila deseta in kot zadnja ulovila vlak za polfinale.

V kvalifikacijah so nastope zaključile kajakašica Ajda Novak, ki je bila v prvo 33., v drugo pa 18., ter obe kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog. Bizjakova je imela po prvi vožnji 25. rezultat, v drugi deveti, Kozorogova pa 28. in desetega. Med kanuistkami je iz druge vožnje v polfinale napredovalo le pet tekmovalk.

STA


Najbolj brano